TPS:n pakistoon muutoksia, McDonell kapteeniksi

LIIGA / Uutinen
TPS aloitti uuden viikon vauhdikkaasti. Joukkueen pakistosta poistuu Malmö IF:n riveihin siirtyvä Vladimir Sicak, kun taas sisään tulee Mika Lehtisen ohella Jokereista siirtyvä Kevin Kantee. Joukkueen kapteeniksi taas nousee Kent McDonell, joka paikkaa loukkaantunutta Mika Alataloa.

TPS muokkasi maanantaina puolustustaan uuteen uskoon. Tshekkipuolustaja Vladimir Sicak pakkaa tavaransa ja siirtyy Ruotsin Elitserienin Malmö IF:n riveihin. Sicakin ja TPS:n sopimus oli katkolla keväällä.

- TPS ja Sicak hyötyivät siirrosta molemmat. Hyvässä yhteisymmärryksessä erottiin. Vladimir tietää, että hänellä on sopimus katkolla ja näyttöjä on annettava jatkoa ajatellen, kertoi TPS-toimitusjohtaja Seppo Sutela pelilliseksi pettymykseksi osoittautuneen puolustajan siirrosta.

Sicak pelasi tällä kaudella TPS:ssä 44 ottelua tehoin 5+11. Hän siirtyi Turkuun vuosi sitten tammikuussa Elitserien-joukkue MODOsta.

Sicakin jättämää määrällistä vajetta paikkaamaan tulevat Mika Lehtinen ja Jokereista siirtyvä Kevin Kantee. Lehtinen, 31, palaa polvi- ja lonkkavaivoista toivuttuaan liigajäille vuoden tauon jälkeen.

Neljättä kauttaa Jokereissa pelannut Kantee, 23, on pelannut urallaan 152 SM-liigaottelua, mutta peliaika helsinkiläismiehistössä on jäänyt rajalliseksi. Kantee on tämän kauden runkosarjassa tehnyt 41 ottelussa tehot 1+4.

- Ensin haettiin seitsemää puolustajaa, kuudella ei keväällä pärjää. Lehtisestä saatiin kiekollinen pakki Sicakin tilalle. Sitten haettiin vähän isompaa ja fyysisempää miestä ja Jokereista löytyi nuori ja nälkäinen mies, Sutela summasi.

Johtohahmo McDonell kapteeniksi

TPS ilmoitti myös, että joukkueen kapteeni vaihtuu loppukauden ajaksi. Kapteenina toiminut Mika Alatalo loukkasi selkänsä lauantain Ässät-ottelussa, eikä hänen toipumisestaan ole takeita, joten valmennusjohto halusi tilalle toisen miehen.

Kapteenin C-kirjain ommellaan joukkueen johtohahmoksi nousseen kanadalaishyökkääjä Kent McDonellin paitaan. Varakapteeneina jatkavat Aki Berg ja Jesse Saarinen.

- Tässä on taustana se, että Alatalon selkä on pahasti jumissa, eikä ole mitään tietoa, milloin hän pystyy pelaamaan. Joukkue ja valmennusjohto halusivat aktiivisesti johtavan kapteenin, totesi toimitusjohtaja Sutela.

TPS:n kolmosvalmentaja Kalle Kaskinen kertoi tuoreeltaan joukkueen reagoineen hyvin muutokseen.

- Kent on toiminut esimerkillisesti sekä kaukalossa että kopissa. Hän on tällä hetkellä meille sellainen johtohahmo, joka jätkä luottaa häneen 100-prosenttisesti, kehaisi Kaskinen.

McDonell saapui TPS:ään lokakuun alussa. Kanadalaishyökkääjä on 33 liigaottelussa tehnyt 14 maalia ja syöttänyt 20 osumaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle