TPS - JUK
KAL - HPK
KOO - SPO
KÄR - ÄSS
LUK - ILV
TAP - JYP
FLA - TOR 2.00
CBJ - MTL 2.00
WSH - NYI 2.30
CAR - OTT 2.30
CGY - DET 4.00
ARI - PIT 4.00
VAN - BUF 5.00
NJD - ANA 20.00
COL - LAK 22.00

TPS:n ensi kauden joukkue rakentumassa

Muut Sarjat / Uutinen
TPS:n tulevan kauden joukkueen runko on hyvää vauhtia muotoutumassa kevätjäiden sulaessa. Vanhasta ryhmästä jatkosopimuksen ovat solmineet Simon Backman ja Arttu Virtanen.

Katastrofikauden jälkeen itseään kasaava Turun Palloseura pyrkii valmistautumaan huolella kauteen 2006-2007. Ensimmäisenä askeleena on joukkueen vanhan rungon tilanteen selvittäminen. Toistaiseksi yksivuotiset jatkosopimukset on solmittu puolustaja Simon Backmanin ja laitahyökkääjä Arttu Virtasen kanssa.

Molemmat 21-vuotiaat nuorukaiset ovat pelanneet koko SM-liigauransa Auran rannoilla. Backmanilla on edessään neljäs ja Virtasella kolmas täysi kausi Palloseuran liigamiehistössä.

Tammikuussa TPS:n riveihin siirtyneen puolustaja Vladimir Sicakin palveluksista seuralla on ensi kautta tuleva optio ja sopu yksityiskohdista on toimitusjohtaja Seppo Sutelan mukaan varsin lähellä.

Sopimusneuvottelut nykyisten pelaajien kanssa rauhoitettiin lyhyeksi jääneiden pudotuspelien ajaksi, mutta kuluneella viikolla Sutela on aloittanut aktiivisen kartoituksen.

- Nyt on alettu neuvotella pelaaja kerrallaan pakkaa läpi. Meillä ei ole selvyyttä läheskään kaikkien haluista, eikä pelaajillakaan varmaan kaikilla ole kuvaa meidän kiinnostuksesta, Sutela toteaa.

Vanhan pelaajiston kartoittamisen kautta tarkoituksena on selvittää paitsi pelaajien jatkohalut, myös joukkueen hankintatarpeet. Ryhmän perusrunko pyritään saamaan kasaan ajoissa.

- Tavoitteena on, että kahden viikon päästä olisi 20 nimeä kasassa. Sittenhän iso pakka vasta liikahtaa kunnolla, kun eri maiden liigat loppuvat.

- Euroopan tasolla vapautuu nähdäkseni jopa parisensataa pelaajaa. Sitä varten meillä pitää olla hyvä käsitys omista tarpeista ja siitä mitä haetaan. Toki me jätämme muutaman avainpaikan auki vielä huhti-toukokuulle, linjaa Sutela.

Viime päivien kuuma puheenaihe eli Aki Bergin mahdollinen paluu kotikulmille tuli Sutelan mukaan julkisuuteen hieman ennenaikaisesti. TPS on saanut tiedustelun kiinnostuksesta Bergin edustajalta, mutta asia ei ole varsinaisesti vielä edennyt kesken NHL-kauden.

Yleisellä tasolla Sutelan sävelet joukkueen kokoamisessa ovat selvät. Totaaliseen mahalaskuun päättynyt kausi meni toimitusjohtajan arvion mukaan "kaikinpuolin perseelleen". Vastaavaa ei enää jatkossa saa tapahtua.

- Kyllä meillä on tavoitteena koota motivoituneempi, aggressiivisempi ja nälkäisempi joukkue kuin tänä vuonna. Se on ihan selvä juttu.

» Lähetä palautetta toimitukselle