IFK - LUK
HPK - SAI
ILV - KÄR
ÄSS - JUK
OTT - COL 2.00
PHI - BOS 2.30
CGY - BUF 4.30
VAN - EDM 5.00
ARI - SJS 5.00

TPS:lle tuntuvat rangaistukset lauantain nyrkkihipoista - "Emme kaipaa tällaista toimintaa"

LIIGA / Uutinen
Moisio on seuraavat pelit katsomon puolella.
Kuva © Timo Savela
TPS-pelaajat Patrik Moisio ja Ilkka Pikkarainen on asetettu pelikieltoon lauantain puolivälieräkamppailun tapahtumien seurauksena. Lisäksi turkulaisseuran valmentaja Ari-Pekka Selin sai toimintakieltoa ja seuralle mätkäistiin tuntuvat sakot.

Lauantaisen TPS-Kärpät-ottelun päätöserän tappelut toivat TPS:n Patrik Moisiolle neljän ja Ilkka Pikkaraiselle kahden ottelun pelikiellot. Molemmissa tapauksissa kurinpitäjä Sampo Liusjärven mukaan oli kyse yksipuolisista, ei-spontaaneista tappelusta. Moisiolle tuomittiin ottelussa kaksi pelirangaistusta, sillä hän aloitti tilanteen huitaisemalla Kärppien Lasse Kukkosta poikittaisella mailalla.

Pelikieltojen lisäksi turkulaisjoukkueen päävalmentaja Ari-Pekka Selin on saanut yhden ottelun toimintakiellon sopimattomasta käytöksestä tuomaristoa kohtaan. Tuomari kävi varoittamassa Seliniä, että hän saa pelirangaistuksen, mikäli TPS:n pelaajat aloittavat vielä yksipuolisia tappeluita. Varoituksen jälkeen Pikkarainen haastoi Miska Humalojan, minkä vuoksi Selin sai pelirangaistuksen.

TPS:lle langetettiin näiden tapahtumien vuoksi 9000 euron sakot, sillä turkulaisjoukkue syyllistyi sopimattomaan käytökseen erotuomareita kohtaan, liian vähäiseen vastustajan kunnioittamiseen ja valmennusjohdon kykenemättömyyteen kontrolloida pelaajiaan. Sakkojen lisäksi seura sai 10 000 euron uhkasakon, joka laitetaan käytäntöön, mikäli TPS syyllistyy kauden aikana vielä toistuviin peli- tai ottelurangaistuksiin.

− Liigassa on säännöt, joita siinä toimivien tulee noudattaa. TPS rikkoi niistä useata. Vaikka laji on kova ja panokset hurjat, Liigassa on kunnioitettava kanssaihmisiä sekä omaa tuotetta, kommentoi tapausta Liigan vt. toimitusjohtaja Juha Kuosa.

− TPS:n pelaajat keräsivät yhdestä ottelusta 156 rangaistusminuuttia ja yhteensä kuusi ottelua pelikieltoja. Päävalmentajalle tuomittiin pelirangaistus ja yhden ottelun toimintakielto. Emme kaipaa tällaista toimintaa Liigaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle