TPS - ILV
NYI - STL 2.00
NYR - CAR 2.00
CBJ - NJD 2.00
MTL - FLA 2.30
DET - ANA 2.30
NSH - WSH 3.00
MIN - LAK 3.00
WPG - VGK 3.00
DAL - TBL 3.30
SJS - PIT 5.00

TPS:lle nippu uusia sopimuksia

LIIGA / Uutinen
Turun Palloseura on solminut seitsemän uutta pelaajasopimusta ja viisi jatkosopimusta. Uusista hankinnoista nimekkäimmät ovat hyökkääjät Tommi Hannus, Ilari Filppula ja Sami Venäläinen.

TPS on sorvannut kaksivuotiset sopimukset Tommi Hannukselle, Ilari Filppulalle, Sami Venäläiselle, Jarkko Hattuselle, Markus Nordlundille ja Atte Engrenille. Lisäksi puolustaja Casper Santanen liittyy joukkueeseen tryout-sopimuksella. Jatkosopimuksia allekirjoittivat Niko Kluuskeri, Tommi Laine, Max Kolu, Juha Kuokkanen ja Alexander Salak.

lisää

Hannus palasi TPS:aan
[lue lisää]TPS:n kiekkoakatemia liikkeelle
[lue lisää]

– Uusien pelaajien valinnassa tärkeimmät kriteerit ovat olleet hyvä peliäly sekä intohimo kehittyä jääkiekkoilijana, linjasi joukkueen kokoamisesta päävastuun kantanut pelaajakoordinaattori Ari Vuori.

Kasvattajaseuraansa palaava Tommi Hannus on pelannut viimeiset puolitoista kautta JYPissä, mihin hän siirtyi kesken viime kauden Rauman Lukosta. Tähänastisen uransa parhaat kaudet Hannus on pelannut Pelicansissa, missä hän teki kahdessa kaudessa 32 maalia 2003-05. Päättyneellä kaudella Hannus kärsi polvivammasta ja sai sen vuoksi kasaan vain 37 ottelua. Niissä syntyivät tehot 9+8.

Ilari Filppula siirtyy Turkuun Hannuksen tavoin JYPistä. Vantaalaiskasvatti on pelannut Jyväskylässä kaksi viimeistä kautta yhteistehoilla 22+41. Liigaurallaan Filppula on edustanut JYPin lisäksi Jokereita. TPS odottaa Filppulan tuovan ennen kaikkea kiekollista taitoa joukkueeseen.

Sami Venäläiselle TPS-sopimus on ensimmäinen pesti kasvattajaseuransa Tapparan ulkopuolella. Hän on 26-vuotiaana saanut tililleen jo 422 ottelua, joissa hän on kasannut 73+66 pistettä. Päättyneen kauden tehot olivat 16+8.

– Venäläinen muuttaa nyt uuteen ympäristöön, mikä tuo myös meille omat haasteemme. Hän on hyvä luistelemaan ja iski vähällä peliajalla paljon maaleja viime vuonna. Samanlaista ratkaisuvalmiutta odotamme häneltä myös TPS:ssa, luonnehtii Vuori.

Markus Nordlund, Atte Engren ja Casper Santanen siirtyvät Turkuun Rauman Lukosta. Puolustaja Nordlund, 22, on pelannut 103 liigaottelua tehoin 4+15. Maalivahti Engren, 20, on Nashville Predatorsin seitsemännen kierroksen varaus viime vuodelta, joka on SM-liigaotteluissa toistaiseksi päässyt lähinnä vain luukkuvahdin tehtäviin. Torjuntahommiin hän on päässyt yhdessä ottelussa. Tryout-sopimuksen solminut puolustaja Santanen odottaa yhä liigadebyyttiään.

– Sekä Santanen että Engren ovat tulevaisuuden pelaajia, joilta odotetaan uralla etenemistä ja liigapaikan ottamista. Nordlund puolestaan on hyvä kiekollinen pelaaja, joka varmasti auttaa ylivoimaa, toteaa Vuori.

Jarkko Hattunen, 21, on pelannut viimeiset puolitoista kautta kasvattajaseurassaan Kajaanin Hokissa. Hattunen siirtyi 17-vuotiaana Lukon junioreihin pelaamaan, mutta viime kaudella hän palasi Kajaaniin käytyään välissä pelaamassa myös Forssan Palloseurassa. Päättyneellä kaudella hän teki Hokin paidassa runkosarjatehot 19+24.

TPS:n uusista jatkosopimuksista Niko Kluuskerin sopimus on kolmi- ja Tommi Laineen kaksivuotinen. Max Kolun, Juha Kuokkasen ja Alexander Salakin sopimukset kattavat seuraavan kauden. Kuokkasen ja Salakin sopimuksissa kyse oli aiemman sopimuksen option käyttöönotosta. Myös tammikuussa joukkueeseen liittyneiden Tero Konttisen ja Aki Uusikartanon kanssa tehtiin kahden vuoden jatkosopimus.

TPS:lla on nyt kasassa 24 pelaajasopimusta. Joukkueeseen haetaan vielä ulkomailta kahta hyökkääjää ja mahdollisesti yhtä puolustajaa. Palloseuran ulkomaalaiskiintiössä on tällä hetkellä kaksi vapaata paikkaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle