TBL - MTL 2.00
NYI - EDM 2.00
WPG - OTT 2.00
ARI - TOR 2.00
CAR - DAL 3.00
CHI - CBJ 3.30
VGK - NSH 5.00
SJS - VAN 5.00
LAK - BOS 5.30
PIT - NYR 19.30
MIN - STL 22.00

TPS:lle kokenut paluumuuttaja - Kallio palaa Turkuun

LIIGA / Uutinen
Kallio edusti viime kaudella Växjöä.
Kuva © Anna Ahola
TPS saa riveihinsä nimekkään hyökkääjävahvistuksen, kun kokenut Tomi Kallio palaa kasvattajaseuraansa. Kallion lisäksi turkulaisryhmä kiinnitti voimaa takalinjoilleen.

Viimeksi TPS:ssä kaudella 1999-2000 pelannut Tomi Kallio palaa turkulaisjoukkueeseen yksivuotisella sopimuksella. 38-vuotias hyökkääjä on pelannut viimeiset 12 kautta Ruotsissa Frölundassa sekä Växjössä, jossa hän pääsi juhlimaan keväällä uransa kolmatta Ruotsin mestaruutta. Kalliolta löytyy tililtään myös 140 NHL-ottelua Columbus Blue Jacketsin, Philadelphia Flyersin ja Atlanta Thrashersin paidoista.

− Aika on mennyt nopeasti. Ei silloin parin mestaruuden jälkeen tajunnut, että näin kauan olisin poissa. Peli on kulkenut ja olen viihtynyt maailmalla. Kokemusta ja näkemystä on tullut valtavasti puseroon näiden kuluneiden viidentoista vuoden aikana, Kallio kommentoi.

− Yksi syy miksi tulin nyt takaisin on tietysti se, että uskon pystyväni auttamaan näitä lupaavia nuoria jätkiä, jotka voittivat nyt keväällä Suomen mestaruuden. Ja totta kai pyrin myös muille kuin junnuille olla esimerkki siitä, mitä vaatii pitkä ura ja voitetut mestaruudet.

Takalinjoilleen TPS kertoi kiinnittäneensä 21-vuotiaan Markus Kojon. Viime kaudella Ässien kasvatti pelasi Pohjois-Amerikan NAHL- sekä Venäjän MHL-sarjaa. Isokokoisen (194cm/100kg) puolustajan sopimus on 1+1-vuotinen ja ensimmäinen sopimusvuosi kuluu Mestiksessä.

− Markuksen kanssa on tehty 1+1-vuotinen sopimus. Tulevan kauden hän pelaa TUTOn riveissä lainalla. Hänestä on kehittymässä tulevaisuuteen iso ja vahva peruspakki, TPS:n urheilutoimenjohtaja Antero Niittymäki kertoi.

TPS vahvisti myös tšekkipuolustaja Tomas Mojziksen vuoden mittaisen jatkosopimuksen. Lisäksi keväällä joukkueen testissä olleella Jesse Dudaksella on optio kaudesta 2016-2017, mutta tulevan kauden hän pelaa Unkarissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle