ILV - IFK
LUK - HPK
SAI - JUK
SPO - PEL
WSH - SJS 2.00
OTT - ARI 2.30
CHI - NYI 3.30
CGY - CAR 4.00
EDM - DET 4.00

TPS:lle kaksi uutta slaavia, Sinisalo ja Laine lähtevät

LIIGA / Uutinen
Turun Palloseura on täydentänyt hyökkäystään kahdella pelaajalla. Tshekkilaituri Michal Birner ja slovakkisentteri Juraj Mikus muuttavat Turkuun. Tomas Sinisalon ja Tommi Laineen sopimukset on puolestaan purettu.

Juraj Mikus on 22-vuotias Slovakian maajoukkueen keskushyökkääjä. Montreal Canadiens varasi hänen oikeutensa vuonna 2005 NHL-draftin neljännellä kierroksella.

Mikus on edustanut maataan kaksissa miesten sekä kolmissa nuorten MM-kisoissa. Hän teki viime kaudella HK 36 Skalicanin paidassa Slovakian Extraliigassa 56 ottelussa 90 pistettä, ja se riitti pistepörssin kakkossijaan ketjukaveri Zigmund Palffyn jälkeen.

– Mikusin tulo oli pitkällisten neuvottelujen tulos, ja hän on rightina tärkeä lisä keskushyökkääjäosastoomme, TPS:n pelaajakoordinaattori Ari Vuori toteaa.

– Olen iloinen, että Juraj lopulta valitsi TPS:n, sillä hänellä oli monia ottajia kevään mittaan niin Venäjällä kuin Ruotsissa. Jurajin henkilökohtainen tavoite on pelata tulevaisuudessa NHL:ssä, ja sitä kehitystä silmällä pitäen hän näki nyt TPS:n sopivimpana vaihtoehtona. Hän on kookas, suoraviivainen ja älykäs pelaaja, jolla on hyvät kädet ja hyvä laukaus.

Michal Birner on tuttu mies SM-liigaa seuraaville, sillä hän pelasi viime kaudella Lahden Pelicansissa. Tammikuussa Lahteen saapuneen 23-vuotiaan tshekin kausi päättyi kuitenkin ikävästi, kun hänen kätensä murtui vain kuuden liigapelin jälkeen.

– Michal on joukkuepelaaja, joka hyvänä kahden suunnan pelaajana omaa kovan työmoraalin ja pelikäsityksen. Hän on monipuolinen pelaaja, joka on oppinut suoraviivaisuuden pelatessaan Pohjois-Amerikassa, Vuori luonnehtii.

Slaavit liittyvät TPS:n vahvuuteen elokuun alusta. Koska kaksikko tulee EU:n sisältä, turkulaisilla on edelleen yksi ulkomaalaispaikka käyttämättä.

Sopimusten julkaisun yhteydessä TPS tiedotti myös, että viime kaudella vähälle peliajalle jääneiden hyökkääjien Tomas Sinisalon ja Tommi Laineen sopimukset on purettu.

» Lähetä palautetta toimitukselle