BOS - NYR 2.00
MTL - PHI 2.00
TBL - SJS 2.00
STL - OTT 2.00
DAL - WPG 2.00
NSH - FLA 3.00
MIN - CBJ 4.00
EDM - CGY 5.00
VGK - PIT 5.00
CHI - WSH 19.30
NYI - ANA 22.00
VAN - DET 23.00

TPS solmi jatkosopimukset maalivahtikaksikolleen

LIIGA / Uutinen
Georgijev jatkaa Turussa kolmen kauden ajan.
Kuva © Timo Savela
TPS on solminut jatkosopimukset Aleksandar Georgijevin ja Oskari Setäsen kanssa.

Aleksandar Georgijevin sopimus on kolmivuotinen ja Oskari Setäsen yksivuotinen.

Setänen ja Georgijev ovat jakaneet torjuntavastuun TPS-maalilla kuluvalla kaudella. Setänen on pysäyttänyt kiekkoja 24 ottelussa, kun taas Georgijevin saldoksi on kertynyt 20 ottelua.

Georgijev pelaa kolmatta kauttaan TPS:ssä. Hän torjui Venäjän hopeaa saavuttaneen U20-joukkueen maalilla vuoden 2016 nuorten MM-kisoissa.

20-vuotiaalla venäläismaalivahdilla on Liigan paras torjuntaprosentti (93,37) sekä pienin päästettyjen maalien keskiarvo (1,36 maalia/ottelu). Hän pitää hallussaan myös Liiga-vahtien parasta voittoprosenttia (77,78).

− Olen ylpeä, että sain sopimuksen näin hienoon seuraan. Odotan innolla tulevaa. On hienoa, että nuori pelaaja, kuten minä, saa mahdollisuuden saada pitkän sopimuksen ja paikan, jossa voi kehittyä ja pelata, kertoi Georgijev.

Setänen pelaa toista kauttaan Palloseurassa. Ennen siirtoaan Turkuun 22-vuotias PaRa-kasvatti oli käynyt läpi Rauman Lukon juniorijoukkueet sekä pelannut raumalaisten Liiga-joukkueen maalilla kahden kauden ajan.

− On hienoa jatkaa siitä, missä ollaan nyt. Täällä ollaan menty kahdessa vuodessa eteenpäin valtavasti. Vastuuni on kasvanut ja meillä on tällä hetkellä joukkueessa kaksi hyvää veskaria. Uskon, että jos pelit jatkuvat hyvin ja saamme kauden jälkeen jotain muutakin kuin diplomit, ensi kaudella homma tulee jatkumaan samaan tyyliin positiivisesti. Tykkään Turusta todella paljon, sanoi Setänen.

TPS:n maalivahtivalmentaja Fredrik Norrena oli tyytyväinen suojattiensa jatkosopimuksiin.

− Hienoa, että Alex haluaa jatkaa täällä Turussa ja uskoo tähän juttuumme sekä Tepsiin. Saimme nuoren ja lahjakkaan kaverin kiinnitettyä pitkälle eteenpäin. Sellaisen maalivahdin kanssa on hienoa tehdä töitä. Oskarista sanon samaa. Hän on vielä nuori mutta ikäänsä nähden kokenut kaveri. Hänkin pyrkii eteenpäin urallaan, toteaa Norrena.

Norrena näkee kaksikossa kosolti potentiaalia. Hänen mukaansa kaksikon välinen kilpailutilanne puskee kumpaakin eteenpäin.

− Varmaan jossain vaiheessa nämä molemmat herrat pelaavat kovemmissakin sarjoissa. Siinä mielessä olen onnellisessa asemassa maalivahtivalmentajana, että saan työskennellä lahjakkaiden nuorten molareiden kanssa päivittäin. Heillä on hyvä kilpailutilanne keskenään. Se auttaa heitä eteenpäin, mutta pitkässä juoksussa myös joukkuetta. Tiedämme, että meillä on aina virkeä molari maalissa. Silloin myös joukkueella on mahdollisuus pärjätä.

» Lähetä palautetta toimitukselle