TPS-lupaus Reunanen TUTOon - "Poikkeuksellisen kova kilpailuluonne"

LIIGA / Uutinen
Reunanen on pelannut CHL:ää TPS:n riveissä.
Kuva © Timo Savela
TPS lainaa puolustaja Tarmo Reunasen TUTOn riveihin.

Tarmo Reunanen siirtyy koko kauden mittaisella lainasopimuksella TUTOn paitaan. TPS:llä on kuitenkin oikeus kutsua 18-vuotias puolustaja takaisin miehistöönsä, mikäli joukkue kärsii loukkaantumisista.

Kesällä NHL:ään neljännellä kierroksella varattu Reunanen kärsi viime kaudella loukkaantumisesta ja pelasi TPS:n A-nuorissa vain 11 ottelua. Niissä hän tehtaili pisteet 2+4.

− Reunanen on ollut meidän ykkösnimi puolustukseen jo joukkueen rakentamisen aloittamisesta lähtien ja on erittäin hienoa TUTOn kannalta, että turkulaisen kiekkokoulun kirkkaimpiin lupauksiin kuuluva puolustaja vetää TUTO-paidan jälleen päälleen, iloitsi TUTOn urheilutoimenjohtaja Elmo Aittola.

− Pelaajana Reunanen omaa poikkeuksellisen kovan kilpailuluonteen ja pelikäsityksen osalta mies on kiistatta omassa ikäluokassaan maailman kärkeä. "Tare" on kokonaisvaltainen puolustaja, jonka hyökkäyspään avut ovat TUTOlle iso lisäarvo.

Reunanen on jo entuudestaan tuttu pelaaja TUTO-käskijä Miika Elomolle, joka valmensi häntä TPS:n A-nuorissa. Lahjakas puolustaja on myös itse innoissaan saamastaan mahdollisuudesta.

− Kyseessä on Rasmus Ristolaisen jälkeen lahjakkain puolustaja, jonka Turku on tuottanut. Odotamme, että Reunanen pelaa vahvuuksillaan, joihin kuuluu ehdottomasti kiekollinen peli. Päivittäisessä tekemisessä kokeneillakin pelaajilla on jatkuvasti opittavaa ja se on "Tarella" korkealla tasolla, Elomo kertoi.

− Joukkueessa on kova kilpailu pelipaikoista, ja se palvelee myös omaa kehitystä. Olen todella innoissani, että saan mahdollisuuden tulla kilpailemaan tänne ja uskon, että pystyn auttamaan joukkuetta, Reunanen summasi.

Kesällä TUTOon siirtynyt hyökkääjä Malo Ville sen sijaan jatkaa pelejään TPS:n A-nuorissa.

− Malolla on pitkä huili takana ja loukkaantumisen takia Malon kausi päättyi Pohjois-Amerikassa viime joulukuussa. Pelillisesti ja roolillisesti Malolle paras paikka juuri nyt on A-nuorten SM-sarja ja siten pelata TPS:n A-nuorissa johtavassa roolissa. Malon tilannetta katsotaan uudelleen maajoukkuetauolla, Aittola totesi.

» Lähetä palautetta toimitukselle