TPS lainaa kanadalaispuolustajaa

LIIGA / Uutinen
TPS vahvistaa loukkaantumisten runtelemaa peräpäätään lainaamalla Leksands IF:n puolustaja Jean-Luc Grand-Pierren riveihinsä lokakuun 15. päivään asti.

European Trophy -turnauksessa kovia kokenut TPS-pakisto vahvistuu kanadalaisella Jean-Luc Grand-Pierrellä. Isokokoinen puolustaja tulee Turkuun lainalle ruotsalaisjoukkue Leksands IF:stä, jonka kanssa miehellä on sopimus aina kevääseen 2012 asti. 33-vuotiaan Grand-Pierren lainapesti TPS-paidassa kestää 15.10. saakka, jonka jälkeen hän palaa takaisin Allsvenskan-tohinoiden pariin.

TPS joutui tekemään nopean liikkeen puolustajamarkkinoilla, sillä joukkueen vakipakistosta ovat liigakauden avauksessa mitä suurimmalla todennäköisyydellä sivussa erinäisistä vammoista kärsivät Aki Berg, Garrett Raboin ja Markus Nordlund.

– European Trophyn pelien loukkaantumiset ja sen seurauksena muiden puolustajien ylikuormituksen takia päädyimme lyhytaikaiseen apuun sarjakauden alkuun vahvistamaan miehistöämme, kun oikeanlainen pelaaja löytyi, toteaa TPS:n pelaajakoordinaattori Ari Vuori.

Urallaan yhteensä 273 NHL-ottelua Buffalo Sabresin, Columbus Blue Jacketsin, Atlanta Thrashersin ja Washington Capitalsin sotisovissa tahkonnut Grand-Pierre edusti viime kaudella Norjan pääsarjajoukkue Stjerneniä ja Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Allsvenskanissa pelaavaa Leksandia.

– Jean-Luc on kokenut NHL-pelaaja ja huippujohtaja, joka tuo meidän joukkueeseen kovaa asennetta sekä fyysisyyttä. Hän on isokokoinen pelaaja, joka kuitenkin luistelee hyvin ja pystyy liikuttamaan kiekkoa. Hänelle on käyttöä erikoistilannepelaamisessa ja hän on elementissään etenkin alivoimapelaajana, Vuori kommentoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle