TPS hankki Rob Shearerin

LIIGA / Uutinen
Turun Palloseura on tehnyt sopimuksen Coloradon farmiseurassa Hershey Bearseissa viime kaudella pelanneen Rob Shearerin kanssa. 24-vuotias kanadalaissentteri vahvistaa TPS:n hyökkäyskalustoa tulevalla kaudella.

Coloradon vuonna 1996 varaama Shearer on pelannut viimeiset viisi kautta AHL:ssa Hersheyn joukkueessa. Pisteitä on jokaisella kaudella kertynyt lähes piste/peli. Viime kaudella Shearer pääsi viimeinkin tekemään NHL-debyyttinsä Avsin paidassa, mutta visiitti jäi lyhyeksi. Kanukkisentteri ehti olla kokoonpanossa vain kaksi ottelua, kun hänet lähetettiin takaisin farmiin ja tilalle kutsuttiin Ville Nieminen. Nieminen ja Shearer ovatkin pelanneet paljon samassa ketjussa viime vuosina ja tuore Stanley Cup-mestari suositteli turkulaisjoukkuetta kaverilleen lämpimästi.

TPS oli etsinyt itselleen ulkolaissentteriä jo pitkään ja nyt Shearer tarttui syöttiin, vaikka mies olikin saanut paljon rahakkaampia tarjouksia mm. Sveitsistä. Turkulaiset saattavat kuitenkin joutua etsimään itselleen lisää vahvistuksia ulkomailta, sillä NHL uhkaa kuoria kerman päältä. Jo aiemmin varatut Niko Kapanen sekä Niklas Hagman ovat lähtökuopissa ja viime viikonloppuna varatun Timo Pärssisen lähtöä voi pitää lähes varmana. NHL-seuroilla on vielä tänä vuonna aikaa heinäkuun puoliväliin asti tehdä sopimuksia eurooppalaisten kanssa, joten TPS:n joukkueen rakennus saattaa venähtää hyvinkin pitkälle loppukesään.

TPS:n valmentaja Kari Jalonen oli draft-tilaisuudessa paikan päällä solmimassa uusia kontakteja rapakon taakse. Calgary Flamesin toimitusjohtaja Craig Button on kiinnostunut yhteistyöstä TPS:n kanssa ja Palloseuran nykyinen kehitysjohtaja Hannu Jortikka matkaa Calgaryyn jatkoneuvotteluihin.

Lisää asiasta Turun Sanomien artikkelissa

» Lähetä palautetta toimitukselle