Toskala nollasi Columbuksen

Maanantai-illan suomalaishahmo NHL:ssä oli uransa viidennen nollapelin torjunut San Josen Vesa Toskala. Kierroksen maaliahnein mies oli hattutempun viimeistellyt Atlantan Ilja Kovaltshuk.

Vesa Toskala torjui virheettömästi San Josen vieraillessa Columbus Blue Jacketsin kotijäällä. Sharks otti selvän 3-0-voiton ja Toskala kauden viidennen voittonsa. Hänen henkilökohtainen voittoputkensa on viime kevään runkosarjapelit mukaan lukien 12 ottelun mittainen.

Uutistoimisto AP julisti jo Toskalan alkukauden kuumimmaksi NHL-torjujaksi.

- Nollapeli on kiva, mutta tärkeintä ovat kaksi pistettä, kuului nollavahdin vaatimaton nollatason kommentti.

Toskalan urakkaa helpotti Sharksin tiivis puolustuspeli. Joukkue piti Columbuksen helposti aisoissa ja Toskala joutui venymään kiekon tielle vain 23 kertaa. Steve Bernier viimeisteli voittomaalin avauserässä ja Jonathan Cheechoo sekä Marcel Goc varmistivat osumillaan voiton toisessa erässä.

- Puolustuksemme oli hyvä, etenkin alivoimalla. Meillä taisi olla vajaalla enemmän tilanteita kuin vastustajalla ylivoimalla, kehaisi Sharks-valmentaja Ron Wilson omiaan.

Kovaltshuk kuritti Floridaa

Florida sai mainion alun kotiottelussaan Atlantaa vastaan ja karkasi avauserässä 2-0-johtoon ennen kuin vierasjoukkue heräsi. Lopun iltaa käynnissä oli Ilja Kovaltshukin show.

Alkukaudesta maalinteon kanssa tuskaillut venäläistähti iski
kolme maalia ja keräsi lisäksi yhden syöttöpisteen. Hyvänä apurina toimi neljä maalisyöttöä antanut Vjatseslav Kozlov.

Thrashers käänsi ottelun toisessa erässä vieden sen nimiinsä 4-0. Voiton salaisuutena oli ennen kaikkea Atlantan aiemmin heikosti toiminut ylivoimapeli. Vierasjoukkue teki peräti viisi maalia Floridan jäähyillessä.

- Joskus yritämme liian paljon ylivoimalla. Pitää vaan heittää kiekkoja maalille, siitä seuraa yleensä hyviä asioita, analysoi illan sankari Kovaltshuk.