Toporowski ja Philipp Pelicansin uusia miehiä

LIIGA / Uutinen
Pelicans on hankkinut hyökkäykseensä Suomen kentillä aikaisemminkin pelanneen kanadalaisen Shayne Toporowskin. Toporowskin sopimus on yksivuotinen. Myös tsekkipuolustaja Radek Philipp saapuu Lahteen. Philippin sopimus jatkuu kaksi seuraavaa kautta.

Shayne Toporowski (188cm/98kg) pelasi Suomessa Espoon Bluesissa kaudella 2000-2001 ja teki 29 ottelussa hienot tehot 14+11. Shayne oli joukkueessaan muutenkin suosittu pelaaja. Nyt mies palaa Suomeen pelattuaan välissä Venäjän, Ruotsin ja Saksan sarjoissa.

Radek Philipp (188cm/91kg) tuo kokoa ja kovuutta Pelicansin puolustukseen. Philipp on pelannut lähes koko uransa HC Vitkovicen joukkueessa. Menneellä kaudella Philipp teki tehot 8+11 ja tehotilasto oli +23.

Puolustaja Teemu Kolehmainen (182cm/82kg) tulee Pelicansiin yrittämään sopimusta try-out sopimuksen kautta.

Kauppilalla hyviä muistoja Toposta

Jari Kauppila ja Shayne Toporowski nähdään tulevalla kaudella lähes varmasti ketjukavereina, sillä miehet pelasivat menestyksekkäästi yhdessä jo Luulajassa kaudella 2001-2002.


- Shayne on todella kovan luokan pelimies. Voimakas, päättäväinen ja joukkuepelaaja, summasi Kauppila Toporowskin vahvuuksia. - Varmaan jopa 25-30 maalin mies, jos saa pelata ehjän kauden, arvioi Kauppila.

Pelicansin toimitusjohtaja Jorma Kosonen oli syystäkin tyytyväinen. Rahan voimalla ei Pelicans ole pelaajia saanut hankittua. Nytkin äveriäitä ottajia olisi Toporowskilla ollut, mutta mies valitsi Pelicansin.


- Tappara oli mukana ihan kalkkiviivoille saakka. Shayne halusi ehkä suuremman roolin. Meillä sellaisen saa. Sitä paitsi mestarijoukkueen ulkomaalaisvahvistuksilla on aina isommat paineet. Myös Ruotsista oli ottajia, mutta ilmeisesti meidän tarjous oli kuitenkin jonkunlainen, kun mies kerran Pelicansin valitsi, iloitsi Kosonen

Kososelta kysyttiin, onko Toporowski Pelicansin historian suurin taloudellinen satsaus yksittäiseen pelaajaan. - Kyllä se taitaa suurin olla.


Aina sanavalmis päävalmentaja Petteri Hirvonen hauskuutti paikalla olleita toteamalla, että Toporowski on iso mies, joten kilohinta on kohdallaan.

Philipp tuo voimaa puolustukseen

Petteri Hirvonen luonnehti uutta tsekkipakkia Radek Philippiä tyypiksi, joka varmasti auttaa joukkuetta paljon:


- Philipp on ennen kaikkea hyvä puolustava puolustaja. Vitkovicessä mies pelasi myös ylivoimakentässä, joten käsiäkin löytyy. Mutta annetaan nyt kuitenkin miehen itse hakea roolinsa joukkueessa, eikä rakenneta hänelle roolia etukäteen.

Pelaajakoordinaattori Tommi Kerttula oli tyytyväinen Philippin valintaan:

- Radek halusi nimenomaan SM-liigaan, eikä lähtenyt rahan perässä Venäjälle kuten niin monet tsekit.

Happamia terveisiä Marko Jantuselle

Jari Kauppilan sopimuksessa huhuttiin olevan pykälä, jonka perusteella mies olisi voinut purkaa sopimuksen, mikäli rosteri ei miellytä. Kauppila itse katkaisee huhuilta siivet.


- Mistähän moinen on lähtenyt liikkeelle? Ei mitään sellaista sopimusta ole ollut. Kyllä mä olen koko ajan luottanut seurajohdon joukkueen rakentamiseen. Suullisesti silloin puhuttiin näistäkin asioista ennen sitä siirtoa HIFK:hon.


- Joo. Toisia miehiä löytyy, ketkä pitää sanansa, heitti Hirvonen piikikkäästi terveisiä Marko Jantuselle. Pelicans-leirissä koettiin Jantusen viime hetken siirtyminen Jokereihin halpamaisena temppuna.

- Kyllä meille kävi tässä asiassa lopulta onnellisesti.

Toimitusjohtaja Kosonenkin halusi kommentoida Jantus-kuviota:


- Sen verran täytyy sanoa, että mä en missään vaiheessa uskonut, että se (Jantunen) tulee meille pelaamaan... huomioiden ihmistyypin.


- Jotkut asiat haisee, tykitti Hirvonen vielä lopuksi.

Harjoitukset ovat käynnissä

Pelicans on harjoitellut jo kaksi viikkoa. Pohjakunnon rakentaminen on raskasta puuhaa. Joka toinen viikko yhdeksän harjoitusta ja joka toinen viikko kahdeksan.


- Kuusi viikkoa vielä treenataan ja sitten on neljän viikon loma. Tai eihän se pelaajille mitään lomaa ole, vaan ns. omatoiminen jakso. Kun lomilta palataan, niin aloitetaan testeillä, kertoili Petteri Hirvonen.

» Lähetä palautetta toimitukselle