ILV - IFK
LUK - HPK
SAI - JUK
SPO - PEL
WSH - SJS 2.00
OTT - ARI 2.30
CHI - NYI 3.30
CGY - CAR 4.00
EDM - DET 4.00

Topi Riutta Norjan liigaan

MESTIS / Uutinen
Jokipojissa kaksi edelliskautta hyökännyt Topi Riutta jatkaa uraansa Norjassa. Vailla joukkuetta ollut sentteri matkaa keskiviikkona maan pääsarjassa pelaavan Lillehammer IK:n testiin ja todennäköisesti jää seuran riveihin loppukaudeksi.

- Vielä ei ole nimiä papereissa, mutta kai homman pitäisi periaatteessa aika selvä olla. Hyvähän se on käydä vähän tutustumassa ensin paikkoihin, Riutta tuumaa.

Jokipoikien viime kauden kapteeni matkustaa vuoden 1994 talviolympiakaupunkiin keskiviikkona. Hän pelannee ensimmäisen ottelunsa Lillehammerin paidassa lauantaina.

- Hyvä mahdollisuus ja hyvä sarja. Norjan liiga on jonkin verran tasokkaampi kuin Suomen Mestis, muttei nyt tietysti mikään SM-liiga.

Lillehammer IK on tällä hetkellä Norjan pääsarjassa toiseksi viimeisenä kerättyään 16 ottelusta 11 pistettä. Seurassa on jo ennestään yksi suomalaispelaaja, viime kaudella Jukureiden takalinjoilla luutinut Kaj Lindström.

26-vuotias Topi Riutta on ehtinyt kiertää tähänastisella urallaan jo melkoisen määrän eri seuroja. Heinolalaislähtöinen hyökkääjä on pelannut muun muassa 48 ottelun verran JYP:ssä SM-liigaa. Mestistä mies on vuorostaan tahkonnut Jokipoikien lisäksi TuTon, UJK:n, Diskoksen ja Hermeksen paidassa.

Viime kausi oli Riutalle heikoin pitkään aikaan pikkuvaivojenkin hidastaessa pelaamista. Runkosarjan tehopisteiksi tuli tosin siltikin 11+14. Jatkosopimusta Joensuuhun ei enää syntynyt, ja mies jäi tähyilemään uusia haasteita ulkomailta.

» Lähetä palautetta toimitukselle