Tony Salmelainen matkaa Edmontoniin

LIIGA, NHL / Uutinen
HIFK koki viimeisenä mahdollisena siirtopäivänä kolauksen hyökkäyskalustossaan, kun Tony Salmelainen hyväksyi Edmontonin tarjoaman sopimuksen.

HIFK:n paitaan Ilveksestä palannut Tony Salmelainen hyväksyi Edmonton Oilersin tarjoaman kolmivuotisen sopimuksen.

HIFK:n leirissä oli enemmän pelkoa Joonas Vihkon mahdollisesta lähdöstä, joten Salmelaisen katoaminen oli suurempi yllätys.

"Taskuraketiksi" nimetty Salmelainen on ärhäkkä ja nopea luistelija jonka suurimmaksi esteeksi menestyksen tiellä on sanottu olevan pieni koko. Viime kaudella Ilveksessä Salmelainen nakutti tehot 49. 10+9=19.

Miehen ura liigassa alkoi upeasti, kun hän jo heti ensimmäisessä ottelussaan ja ensimmäisessä vaihdossaan iski maalin. Maali syntyi "kiepautuksella" joten tuota maalia ei merkitty laukaukseksi ja miehen tilastoissa olikin laukaisuprosentin kohdalla 200%.

Heti ensimmäisen kautensa aikana Salmelainen koki vakavia loukkaantumisia ja oli sivussa lähes koko kauden, pelaten vain tuon yhden ottelun. Seuraavalla kaudella Salmelainen siirtyi Ilveksen paitaan pelattuaan ensin 19. ottelua HIFK:ssa ja saaden erittäin vähän jääaikaa.

Ilveksessä rooli kasvoi ja miestä käytettiin alivoimallakin loistavan nopeutensa ansiosta.

Miehen pienehkö koko (175cm, 82kg) ei ole Edmontonin scoutteja ilmeisesti paljoakaan pelottanut, sillä mies on toisen kierroksen varaus vuodelta 1999.

» Lähetä palautetta toimitukselle