Tommi Satosaari Saksaan

LIIGA / Uutinen
Päättyneellä kaudella Ässissä kiekkoja torjunut Tommi Satosaari siirtyy Saksan 2.Bundesliigassa pelaavaan REV Bremerhaveniin.

REV Bremerhavenin kotisivut kertovat seuran tehneen vuoden sopimuksen Tommi Satosaaren kanssa. Satosaari korvaa toisen suomalaismaalivahdin, Marko Suvelon, joka siirtyy kolmen Bremerhaven-kauden jälkeen samassa sarjassa pelaavan Heilbronner EC:n miehistöön.

REV Bremerhaven kruunattiin kauden päätteeksi Saksan toiseksi korkeimman sarjatason, 2.Bundesliigan, mestariksi. Suvelon lisäksi joukkuuessa pelasivat myös Jarkko Varvio ja Veli-Pekka Hård. Suomalaistrio kuului Bremerhavenin ratkaisupelaajiin. Suvelo oli joukkueen selkeä ykkösvahti ja Varvio oli rikkonaisesta kaudesta huolimatta seuran toiseksi paras pistemies. V-P Hård puolestaan kuului alakerran luottomiehiin, olemalla myös toiseksi tehokkain puolustaja.

27-vuotias Satosaari viihtyi Ässissä vain yhden kauden. Miehelle kertyi patapaidassa kaikkiaan 41 ottelua, jääajan jakaantuessa kuitenkin melko tasaisesti Kristian Antilan kanssa. Poriin Satosaari tuli Englannista, jossa hän vietti vuoden Newcastle Jestersin riveissä. Lisäksi Satosaari on pelannut kauden 1996-97 1.divisioonassa FPS:ssa, mutta pääosan tähän astisesta urastaan hän on edustanut kasvattajaseuraansa JYP:iä.

Ässät oli ainakin jossain määrin kiinnostunut jatkamaan Satosaaren kontrahtia, ja tiettävästi mies neuvotteli aiemmin keväällä myös JYP:n kanssa.

» Lähetä palautetta toimitukselle