JYP - IFK
KOO - SPO
PEL - TPS
SAI - TAP
BOS - STL 2.00
NYI - NJD 2.00
NYR - CHI 2.00
TBL - TOR 2.30
NSH - WPG 3.00
MIN - ANA 3.00
DAL - LAK 3.30

Tommi Santala liittyy Jokereihin

LIIGA / Uutinen
Keskushyökkääjä Tommi Santalan kiertomatka on ohi. Kesken kauden 1999-2000 narripaidan jättänyt Santala ei saanut vieläkään vakipaikkaa NHL:stä ja palaa nyt kaksivuotisella sopimuksella auttamaan ahdingossa olevaa kasvattajaseuraansa. Jokerit tiedotti Santalan sopimuksesta keskiviikkona.
Analyysi

Jokeripomoilla rajut keinot
[lue lisää]

Viime kaudella AHL:n Chicago Wolvesin riveissä 67 ottelua tehoin 8+40 pelannut Santala lähti hakemaan tänä syksynä paikkaa Atlantan NHL-joukkueesta. Kaudella 2003-2004 33 peliä Thrashersien riveissä pelanneelle Santalalle ei kuitenkaan paikka pääliigassa auennut, ja hän suuntaa takaisin Suomeen.

- Sopimuksessa oli sellainen pykälä, että jos en mahdu kokoonpanoon, on mahdollisuus lähteä Eurooppaan, eikä mennä AHL:ään, Santala kertoi tiedotustilaisuudessa.

- Olen pelannut puolitoista vuotta AHL:ssä ja nähnyt sen. Ajattelin, että se ei enää ole minulle oikea paikka. Täältä on hyvä mennä ylöspäin ja kehittyä pelaajana.

Santala siirtyi kesken kauden 1999-2000 HPK:n vaihtokaupassa Juha Virtaseen. Hämeenlinnassa nyt 26-vuotias Santala vietti yhteensä kolme ja puoli kautta ja oli tärkeä lenkki Kerhon ykkösviisikon keskushyökkääjänä. Viimeisellä kaudellaan SM-liigassa hän viimeisteli 50 ottelussa 51 tehopistettä (13+38).

Isokokoinen, 191 cm ja 98 kg, Santala on edustanut Suomea kotikisoissa vuonna 2003, jolloin seitsemän ottelun saldoksi jäi yksi syöttöpiste. Kahtena edelliskesänä hän on tehnyt sopimuksen Jokerien paikallisvastustaja HIFK:n kanssa, mutta molemmilla kerroilla tie on vienyt Pohjois-Amerikkaan.

- Joukkuehan ei tällä hetkellä ole siinä tilassa, jossa sen pitäisi olla. Uskon, että ne ratkaisut, joita on tehty, tuovat myös itseluottamusta joukkueelle, Jokerien pomo Harry Harkimo kommentoi tiedotustilaisuudessa.

- Tietysti olen tyytyväinen siitä, että Tommi Santala valitsi Jokerit. Ja ne spekulaatiot hinnoista, joita lehdissä on ollut, osoittavat vain, että lehdistö on vähän pihalla näistä asioista, Harkimo jatkoi.

Santalan jokerisopimusta on veikkailtu julkisuudessa ennätyksellisen suureksi. Molemmat osapuolet olivat tiedotustilaisuudessa vaitonaisia taloudellisista yksityiskohdista.

- Jos olisin rahan perässä mennyt, en olisi Jokereissa, pelaaja itse vakuutteli.

- Jos hän Atlantalle oli 450 000 dollarin mies, niin meille hän on miljoonan euron mies, toimitusjohtaja Matti Virmanen myhäili.

- Mutta ei hän sitä palkkaa saa. Sen voin sanoa, että satsaukset ovat olleet mittavia. Ja lisää satsataan, jos on tarve, Virmanen ehätti lisäämään.

- Tavoittelemme mestaruutta ja teemme kaiken, että se toteutuisi.

» Lähetä palautetta toimitukselle