IFK - JUK
ILV - TAP
JYP - KOO
LUK - KAL
PEL - ÄSS
SAI - KÄR
SPO - HPK
TOR - WSH 2.00
FLA - CAR 2.00
NJD - OTT 2.00
NYR - MIN 2.00
PIT - SJS 2.00
MTL - PHI 2.30
TBL - BUF 2.30
NSH - LAK 3.00
DAL - STL 3.30
EDM - NYI 4.00
VAN - ARI 5.00

Tommi Santala Atlantaan

LIIGA, NHL / Uutinen
Suomen maajoukkueessakin esiintynyt 24-vuotias keskushyökkääjä Tommi Santala siirtyy NHL:ään. Santalan varannut Atlanta Thrashers ilmoitti perjantai-iltana tehneensä keskushyökkääjän kanssa sopimuksen.

Atlantan GM Don Waddell kehui seuran verkkosivuilla Santalan kehittyneen muutamalla viime kaudella paljon, ja samalla yhdeksi Atlanta parhaista tulevaisuuden pelaajista. Thrashersin kokoonpanossa onkin tilaa sentterille heti ensi kaudella, kun moni kokeneempi pelaaja jäi ilman sopimustarjousta. Santala taistelee todennäköisesti kolmossentterin paikasta.

Helsinkiläislähtöinen Santala edusti junioreissa Jokereita, ja aloitti seurassa myös SM-liiga-uransa. Peliaikaa ei kuitenkaan siunaantunut, ja Santalan osaksi tuli siirto Hämeenlinnaan vaihdossa Juha Virtaseen. Vaikka loukkaantumiset, erityisesti toissa kauden akillesjänne vamma, ovat hidastaneet Santalan kehitystä, hän on noussut SM-liigan huipulle muutamassa kaudessa.

HPK:ssa Santala nousi nopeasti yhdeksi SM-liigan parhaista keskushyökkääjistä. Isokokoinen sentteri pelasi erinomaisesti yhteen vikkelien laitureidensa, Antti Miettisen ja Eero Somervuoren kanssa. Neljä kautta Pallokerhossa sujuivat nousujohteisesti ja toistaiseksi viimeisen kauden kruunasi paikka MM-kisajoukkueessa.

Santalan lähtö merkitsee sitä, että SM-liiga menettää jälleen yhden tähtipelaajan. Vielä suurempi vaikutus lähdöllä oli Santalan kanssa sopimuksen kesällä tehneen Helsingin IFK:n kokoonpanoon. Pentti Matikaisen ryhmästä puuttuu nyt yksi huippusentteri sekä myös huippupuolustaja, kun jo aiemmin Marek Zidlicky siirtyi Nashvilleen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös