ILV - IFK
LUK - HPK
SAI - JUK
SPO - PEL
WSH - SJS 2.00
OTT - ARI 2.30
CHI - NYI 3.30
CGY - CAR 4.00
EDM - DET 4.00

Tomi Pöllänen palaa Suomeen

MESTIS / Uutinen
Sveitsiläisen HC Sierren testissä kuukauden ajan ollut Tomi Pöllänen palaa Suomeen. 28-vuotias laitahyökkääjä tekaisi kahdeksassa alppimaan B-liigan ottelussa tehopisteet 4+11, mutta sekään ei riittänyt. Jokipoikien kokoonpanossa Pöllästä ei silti ainakaan vielä ennen maaottelutaukoa nähdä. Tähtäin on edelleen ulkomaille ammattilaiseksi.

28-vuotias Pöllänen ehti pelata kasvattajaseurassaan Mestistä ottelukohtaisella sopimuksella seitsemän peliä tehoin 5+9. Sen jälkeen mies jätti Joensuun ja suuntasi Sveitsiin. Pisteitä lähti kiekollisena taitavan hyökkääjän lavasta sielläkin kahden pinnan ottelukeskiarvolla.

– Olisin luullut tuon kelpaavan. Ja niin luulivat kaikki muutkin faneista mediaan. B-liigan piste per ottelu-tilastossa olin jopa kolmantena, matkalta lentokentälle tavoitettu Pöllänen kertoo.

Pöllänen tuli Sierreen alun perin korvaamaan loukkaantunutta kanadalaishyökkääjä Eric Fortieriä. Fortier toipui pelikuntoon, ja seuran piti tehdä valinta miesten välillä.

– Seurajohto oli minuun tyytyväisempi, mutta ranskankanadalainen koutsimme päätti valita toisin. Ilmeisesti minun olisi sitten pitänyt olla todella paljon Fortieriä parempi, Pöllänen miettii.

– Sveitsin B-liigassahan ulkomaalaissäännöt ovat tiukat, vain kaksi ulkomaalaista sallitaan joukkuetta kohden. Sierren olisi pitänyt ostaa Fortierin sopimus ulos.

Vaikka oma peli kulki hienosti, aika HC Sierressä oli muuten raskasta.

– Joukkue oli edelliset kolme kautta ollut B-liigan finaalissa ja nyt painettiin sarjan keskikastissa. Paineet olivat hirveän kovat koko ajan, kun joka peli merkitsi niin paljon. Koko joukkue oli aika lukossa, ja ulkomaalaisena sai tietysti itse vielä aina suurimman kritiikin, Pöllänen kuvailee.

Uutinen Pölläsen lähdöstä julkaistiin sveitsiläislehdissä torstaina. Puhelin onkin soinut jo useamman kerran.

– Muun muassa yksi toinen B-liigan joukkue tarjosi parin pelin koesopimusta. En kuitenkaan halua mitään tuollaisia enää vaan vihdoinkin koko kauden sopimuksen. Perheelläkin on raskasta, jos kuukausi menee siellä ja toinen tuolla.

Pöllänen palaa perjantaiksi Poriin perheensä luokse. Jokipoikien perjantain ja lauantain otteluissa hän ei siis ainakaan pelaa. Viikonlopun jälkeen Euroopan sarjoissa, myös Mestiksessä, alkavat maaottelutauot.

– Kaikki on nyt auki. Viikonlopun otan ainakin rauhassa, pesen vaatteita ja sitten vietetään pojan yksivuotissynttäreitä, Pöllänen tuumaa.

– Tilanne on tavallaan aika sama kuin reilu kuukausi sitten. Etsin seuraa ensisijaisesti ulkomailta. Tietysti myös SM-liiga kiinnostaa, jos sieltä löytyisi jostain seurasta joku hyvä rooli.

Jos uransa parasta syksyä pelaavalle Pölläselle ei löydy maksukykyistä ottajaa muualta, saattaa paluu Jokipoikiinkin olla mahdollinen.

- Kaupin Jamin kanssa on jo juteltu hyvässä hengessä. En tosin voinut hänelle sanoa muuta kuin sen, etten vielä yhtään tiedä mitä teen, Pöllänen toteaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle