TPS - JUK
KAL - HPK
KOO - SPO
KÄR - ÄSS
LUK - ILV
TAP - JYP
FLA - TOR 2.00
CBJ - MTL 2.00
WSH - NYI 2.30
CAR - OTT 2.30
CGY - DET 4.00
ARI - PIT 4.00
VAN - BUF 5.00
NJD - ANA 20.00
COL - LAK 22.00

Tomi Pöllänen löysi uuden seuran

LIIGA / Uutinen
Ässissä epäsuosioon joutunut laitahyökkääjä Tomi Pöllänen siirtyy yhden vuoden sopimuksella Norjan pääsarjaan Frisk Tigersin riveihin.

Tomi Pölläsellä oli Ässien kanssa sopimus ensi kaudestakin, mutta hän ei kuitenkaan enää mahtunut Mika Toivolan suunnitelmiin. Toivola ei kelpuuttanut Pöllästä edes Ässien harjoitusrinkiin, joten hän onkin kevään ja alkukesän harjoitellut omatoimisesti, samalla uutta työnantajaa etsien.

Aiemmin keväällä Ässien puolustaja Antti Boman siirtyi niin ikään Frisk Tigersiin. Tigersin kolmas suomalainen on puolustaja Sami-Ville Salomaa, joka on viihtynyt seurassa jo neljä kautta. Pölläsestä Tigers odottaa saavansa kovan luokan maalintekijän.

26-vuotias Pöllänen siirtyi Ässiin kaksi kautta sitten Mestiksen KooKoosta, jossa hän oli kaudella 2001-02 voittanut sarjan maalikuninkuuden 28 osumalla. Tulokaskausi liigassa sujui lupauksia herättävästi Pölläsen takoessa suhteellisen pienellä peliajalla 11 maalia.

Ässät uskoikin Pölläsen potentiaalin ja teki tämän Jokipoikien kasvatin kanssa kahden vuoden jatkosopimuksen. Toinen kausi ei kuitenkaan sujunut suunnitelmien mukaan, vaikka vielä harjoitusotteluissa mies oli jopa Ässien paras pistemies. Liigan alettua Pöllänen vajosi kuitenkin nopeasti nelosketjuun ja tehojakin syntyi odotuksiin nähden vaatimattomasti 4+3=7.

Kahden vuoden sopimuskaan ei paljon painanut, kun Toivola halusi päästä tietyistä epäonnistujista eroon sekä uudistaa samalla joukkueen ilmettä fyysisempään suuntaan. Hieman heiveröisen Pölläsen avut eivät siihen fyysisempään muottiin sopineet.

Ässien sopimuksenalaisista pelaajista myös Tuomo Harjula on kokenut Pölläsen kohtalon, mutta hänelle ei toistaiseksi ole uutta seuraa löytynyt.

» Lähetä palautetta toimitukselle