JYP - IFK
KOO - SPO
PEL - TPS
SAI - TAP
BOS - STL 2.00
NYI - NJD 2.00
NYR - CHI 2.00
TBL - TOR 2.30
NSH - WPG 3.00
MIN - ANA 3.00
DAL - LAK 3.30

Tomas Kubalik siirtyy Birnerin vanavedessä KalPaan

LIIGA / Uutinen
Kubalik on pelannut kaikki NHL-pelinsä Columbus Blue Jacketsissa.
Kuva © Getty Images
KalPa hankki jo toisen tšekkipelaajan viime kauden KHL-finalisti HC Lev Prahan riveistä. Tällä kertaa haaviin tarttui voimahyökkääjä Tomas Kubalik.

Tomas Kubalik, 24, pelasi viime kaudella toisen KalPa-hyökkääjä Michal Birnerin tavoin KHL-joukkue HC Lev Prahassa. Otteluita isokokoiselle (188cm/95kg) laitahyökkääjälle kertyi yhteensä vain 19, joissa Kubalik saalisti kaksi maalia ja yhden syötön.

Ennen KHL-visiittiä Kubalik tahkosi Pohjois-Amerikassa neljän kauden ajan. Suurin osa ajasta vierähti AHL:ssä, jossa tšekki iski 190 ottelussa 99 pistettä. Kaksitoista NHL-ottelua tuottivat 1+3 tehopistettä. Kubalikin sopimus kattaa tulevan kauden ja sisältää seuran option syksylle, mikäli Kasperi Kapanen palaa KalPaan.

− Tämä hankinta tehtiin, kun Kasperi Kapanen lähtee syyskuun alussa taistelemaan pelipaikasta Pittsburghiin ja mahdollinen paluu voi mennä marraskuulle asti, jolloin runkosarjasta olisi pelattu jo noin 20 peliä. Tomasin tulon myötä saadaan hyökkääjien roolitukset paremmin kohdalleen ja valmennus pääsee peluuttamaan pelaajia kunkin vahvuuksien mukaan, taustoittaa KalPan urheilujohtaja Kimmo Kapanen.

− Tšekit olivat viime kaudella joukkuekavereita, Tomas on kysellyt Michalilta asioita KalPasta ja Kuopiosta ja kuullut positiivisia asioita. Se helpotti Tomaksen päätöksen tekoa ja saimme sopimuksen valmiiksi nopealla aikataululla. Hän haluaa tulla Kuopioon kehittymään ja nousemaan pelaajana seuraavalle tasolle.

» Lähetä palautetta toimitukselle