Tomas Duba ja viisi hyökkääjää SaiPaan

LIIGA / Uutinen
SaiPan ensi kauden joukkue on astetta lähempänä valmista, kun joukkue julkaisi kuusi uutta pelaajasopimusta. Joukkueessa nähdään ensi kaudella tsekkimaalivahti Tomas Duba sekä hyökkääjät Kimmo Koskenkorva, Jarkko A. Immonen, Antti Pihlström, Jaska Vilen ja Tomas Sinisalo. Osa uusista hankinnoista oli myös tiedotustilaisuudessa kertomassa tulevan kauden tavoitteistaan.
tiedotustilaisuuden antia

SaiPan uudet pelaajat ovat valmiita taisteluun peliajasta
[lue lisää]Toivelistalla kaksi kokenutta hyökkääjää
[lue lisää]Nuorisotyöhön keskittyminen on SaiPan ase
[lue lisää]Jarmo Myllyksellä suuri rooli SaiPan valmennuksessa
[lue lisää]

Tomas Duban sopimus kattaa ensi kauden. Kaksi viimeisintä kautta Tsekin Extraliigassa sujuivat 23-vuotiaalta Dubalta sen verran hyvin, että mies pääsi pukemaan ylleen myös Tsekin maajoukkuepaidan. Ennen Tsekkiin palaamistaan Duba torjui Saimaan rannalla kausina 2001-2002 ja 2002-2003. Duban hankinnan myötä SaiPan ensi kauden maalivahtikaksikko on kasassa, kun Mestiksen viime kauden parhaaksi pelaajaksi valittu Jukureiden Mikko Strömberg siirtyi jo aiemmin keväällä SaiPaan.

SaiPa täydensi hyökkääjistöään kerralla hieman reilummin. Joukkue solmi vuodenmittaiset sopimukset Kimmo Koskenkorvan, Jarkko A. Immosen, Antti Pihlströmin, Jaska Vilenin ja Tomas Sinisalon kanssa.

SM-liigakokemusta viisikosta on eniten Kimmo Koskenkorvalla, joka on Oulun Kärppien kasvatti. Viimeiset kolme kautta hän on pelannut Tampereen Tapparan riveissä. Viime kaudella pienikokoinen ja nopea luistelija kirjautti tehomerkinnät 3+7. Uransa parhaalla kaudella 2001-02 Koskenkorva nakutteli pisteet 9+12.

Espoon Bluesista SaiPa nappasi 1984 syntyneet Jarkko A. Immosen ja Antti Pihlströmin. Immonen on taitava keskushyökkääjä, joka on A-nuorten sarjoissa kerännyt hyviä tehoja. Viime kausi oli Immosen ensimmäinen täysi kausi liigassa, jolloin 43:ssa ottelussa syntyivät tehot 2+2. Pihlström tunnetaan kovana luistelijana ja ahkerana taklaajana. Kaksi kautta Bluesin edustusmiehistössä pelannut laituri muistuttaa pelityyliltään paljon Kisapuiston suosikkipelaajiin kuulunutta Joni Yli-Torkkoa. Pihlströmin viime kauden saldo oli 52 ottelua tehoin 4+3.

Jaska Vilen pelasi viime kauden Järvenpään Haukoissa Mestistä, jossa hän oli koko sarjan paras maalintekijä 26 osumallaan. Kokenut 28-vuotias Vilen on urallaan pelannut tasaisen hyviä kausia Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Hyvien tehojen lisäksi Vilen on tunnettu kovasta loppuun asti yrittämisestään.

Nuorin uusista sopimuspelaajista on laituri Tomas Sinisalo, joka on ex-jääkiekkoilija Ilkka Sinisalon poika. Päivän SaiPasta Bluesiiin siirtynyttä Petteri Nokelaista vanhempi Sinisalo pelasi viime kauden Ruotsissa paikallista A-nuorten mestaruussarjaa saalistaen 34 ottelussa tehot 22+15.

» Lähetä palautetta toimitukselle