Tom Draper Kirvesrintoihin

LIIGA / Uutinen
Espoon Bluesissa viime kauden pelannut Tom Draper tekee pitkän ajan jälkeen paluun Tapparaan. Draper paikkaa Jussi Markkasen jättämän aukon Tapparan tolppien välissä.

Tapparan verkkosivut kertoivat Draperin siirtyvän Tampereelle vuoden vuokrasopimuksella. Jatkoajan saamien tietojen mukaan osan kanadalaisen palkasta maksaa Blues. Näin ollen Kirvesrintojen maalivahtiongelma on ratkaistu. Tapparan maalivahtitilanne muuttui Markkasen NHL-siirron myötä erinomaisesta todella heikoksi. Ennen Draperin palkkaamista seuralla oli riveissään ainoastaan tukku omia lupaavia, mutta kokemattomia juniorivahteja.

Draper on ns. stand-up maalivahti, joka pelaa mielellään pystyssä, eikä turhia hötkyile. Draperilla oli menneellä kaudella ongelmia polvensa kanssa, eikä mies päässyt koko kautena omalle tasolleen, jolla hän oli Lukossa kaudella 99-00. Lukossa mies sai itse ohjata puolustusta edessään ja joukkueen pelitapa sopeutettiin miehen torjuntatyyliin. Osittain tämän vuoksi kausi Bluesissa ei sujunut yhtä loistokkaasti kuin Lukossa.

Draper on ennestään jo Tapparalaisille tuttu mies, sillä kanukki oli keväällä 1988 torjumassa tamperelaisille mestaruutta. Vaikka Tammerkoskessa on virrannut paljon vettä sitten kolmentoista vuoden takaisten tapahtumien, niin Draperin taidot eivät ole kadonneet mihinkään. Parhaimmillaan mies on yksi liigan ehdottomasti parhaista vahdeista ja pystyy pitämään joukkuetta yksin pystyssä otteillaan.

"Draper on kokenut ammattilainen, joka pelaa aina voittaakseen. Uskon, että hän kotiutuu nopeasti joukkueeseen ja kaupunkiin. Nyt koko joukkue voi valmistautua rauhassa viimeiset viikot ennen liigan alkua, kun maalivahtikysymys ei kummittele mielessä. Tapparan maalissa pelaa ammattilainen", kertoo Tamhockeyn toimitusjohtaja Mikko Leinonen tilanteesta.

» Lähetä palautetta toimitukselle