Tom Barrasso palaa kaukaloon

NHL / Uutinen
Pelaajamarkkinat käyvät edelleen kuumina. Carolina hankki kokeneen Tom Barrasson maalin suulle. Myös Toronton kapteeni Mats Sundin on lähellä solmia rahakkaan jatkosopimuksen.

Greg Hawgood Dallasiin

Dallasin kanssa sopimukseen pääsivät puolustaja Greg Hawgood ja hyökkääjät Jon Sim ja Gavin Morgan.

Hawgood on kierrellyt jo seitsemässä seurassa, joista viimeisimpänä Vancoucer Canucks. Viime kaudesta osa kului farmijoukkue Kansas City Bladesissä.

Sim oli Dallasin kokoonpanossa jo Stanley Cupin voittokaudella, mutta ei ole pystynyt vakiinnuttamaan paikkaansa, ainakaan vielä. Viime kaudella hänelle kertyi 15 ottelua tähtipaidassa.

Morganin viime kausi sujui Utah Grizzliesissä, mutta ei erityisen kovilla teholukemilla.

Carolina solmi uusia sopimuksia

Carolina hankki kokemusta maalin suulle, kun Tom Barrasso palasi kaukaloon välivuoden jälkeen. 36-vuotias Barrasso teki vuoden mittaisen sopimuksen. Hänen uransa tähtihetki osui Pittsburghiin, jossa hän voitti Stanley Cupin kahteen otteeseen vuonna 1991 ja 1992. Barrasso on myös eräs neljästä maalivahdista, jotka on valittu tulokaskaudella sekä liigan parhaaksi maalivahdiksi sekä vuoden tulokkaaksi.

Barrasson uskottiin lopettaneen jo uransa, mutta Carolinan tarjous sai miehen mielen muuttumaan. Joukkueen kapteeni Ron Francis on Barrasson ystäviä jo Penguinsin ajoilta, jolla saattoi olla merkitystä sopimuksen syntyyn. Barrasso tuo helpotusta Carolinan ykkösmaalivahti Arturs Irben urakointiin, sillä Irbe pelasi viime kaudella peräti 77 peliä eli eniten koko liigassa.

Carolina teki myös kolmivuotisen sopimuksen tämän kesän ykkösvarauksensa kanssa, kun 18-vuotias puolustaja Igor Knyazev siirtyi Moskovan Spartakista Hurricanesiin. Knyazev pelasi viime kaudella 43 peliä Spartakissa tehden yhdeksän pistettä. Hän oli myös Venäjän maajoukkueen kapteeni alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa voittaen samalla koko turnauksen tehotilaston.

Knyazev on monipuolinen puolustaja, jonka erikoisvahvuudet ovat aggressiivisessa puolustuspelissä. Häntä pidetään johtajatyyppinä, jolla on loistava pelisilmä.

Carolinan GM Jason Karmanos kertoi olevansa erittäin tyytyväinen sopimuksen syntymiseen ja uskoi Knyazevilla olevan realistiset mahdollisuudet pelipaikan valtaamiseen jo ensi kaudella.

Sopimusneuvottelut kiihtyvät Torontossa

Suomessakin muutama vuosi sitten Kärpissä ja HPK:ssakin pelannut Francois Bouchard teki sopimuksen Torontoon. Alunperin Bouchard oli Tampa Bayn varaus vuoden 1994 yliopistopelaajien draftissa. Viime kaudella Bouchard pelasi Ruotsin mestari Djurgårdenissa.

Myös kovaotteinen puolustaja Bryan McCabe teki monivuotisen jatkosopimuksen Maple Leafsin kanssa. McCabe siirtyi viime lokakuun alussa Torontoon Chicagosta ja nousi heti ensimmäisellä kaudella erääksi puolustuksen tukipilariksi. McCabe pelasi kaikki pelit jo neljättä kertaa kuusivuotisen uransa aikana ja teki siinä ohessa oman piste-ennätyksensä, 29 pistettä. McCabe on alkujaan New York Islandersin toisen kierroksen varaus vuoden 1993 draftissa.

Toronto on ollut eräs offseasonin ahkerimmista joukkueista, sillä Vaahteralehtiin ovat siirtyneet jo muun muassa Alexander Mogilny, Mikael Renberg, Robert Reichel ja Travis Green. Toronton GM Pat Quinnilla on kuitenkin vielä töitä jäljellä, sillä Maple Leafsin ykköspakki Tomas Kaberle on ilman jatkosopimusta.

Viimeisimmät tiedot kertovat joukkueen kapteeni Mats Sundinin allekirjoittavan uuden jatkosopimuksen lähiaikoina. Sundin haluaa tiettävästi vähintään viiden vuoden sopimuksen, joka takaisi noin yhdeksän miljoonan vuosiansiot.

Neckar jatkaa Tampassa

Tampa Bay teki monivuotisen jatkosopimuksen Stanislav Neckarin kanssa. Viime kaudella Phoenixistä siirtynyt 25-vuotias tshekkipakki ei NHL-urallaan ole paljoa pisteitä kerännyt: paras kausi oli 1995-96, jolloin pisteitä kertyi 12.

Atlanta hankki kokemusta

Atlanta Trashers teki sopimukset kolmen vapaan agentin kanssa, kun kokeneet Bob Corkum, Tony Hrkac ja Todd Reirden vaihtoivat seuraa. Sopimusten yksityiskohtia ei paljastettu.

33-vuotias Bob Corkum pelasi viime kaudella Stanley Cupin finaaleissa New Jerseyn paidassa. Hän siirtyi kesken viime kauden Los Angelesista Devilsiin korvaamaan loukkaantuneita pelaajia. Kokeneen sentterin suurimmat vahvuudet ovat aloituksissa ja puolustuspelissä. Isokokoinen ja vahva Corkum on pelannut yli 600 NHL-ottelua uransa aikana kuudessa eri seurassa. Corkumin paras kausi pisteiden valossa oli kaudella 1993-94, jolloin hän teki Anaheimin paidassa mukavat 51 pistettä.

Tony Hrkac puolestaan siirtyi puolestaan Anaheimista. 35-vuotias keskushyökkääjä teki viime kaudella 38 pistettä entisessä seurassaan ja kunnostautui myös joukkueensa parhaana aloittajana. Hänen uransa paras saavutus on ollut Stanley Cupin voittaminen vuonna 1999 Dallasin riveissä. Hrkac on kiertänyt uransa aikana jo kahdeksan NHL-joukkuetta, joissa otteluita on kertynyt liki 600.

30-vuotias Todd Reirden pelasi viime kaudella St. Louisin paidassa, mutta menetti suurimman osan kautta loukkaantumisten takia. Suurikokoinen Reirden on vallannut paikan NHL:stä vasta myöhemmällä iällä, mutta kokemusta löytyy rutkasti Pohjois-Amerikan alasarjoista. NHL-pelejä miehelle on kertynyt 111, joissa hän on saalistanut 38 pistettä.

Atlantan GM Don Waddell kertoi hankintojen päällimmäisenä syynä olleen seuran heikkouksien tilkkimisen. Hrkac ja Corkum ovat kumpikin erinomaisia aloittajia, ja Hrkac tuo lisätulivoimaa hyökkäykseen. Corkum puolestaan on eräs liigan parhaimmista alivoimapelaajista, kun taas Reirden tuo taitoa ja leveyttä puolustuspäähän.

Myös Chicagoon nuorta verta

Chicago ilmoitti tehneensä monivuotisen sopimuksen vuoden 2000 draftin ykkösvarauksensa kanssa, kun peräti kymmenentenä varattu 19-vuotias sentteri Mikhail Yakoubov siirtyi Hawksiin. Hän pelasi viime kauden Venäjällä Lada Togliattin joukkueessa, mutta ei saanut runkosarjassa paljoakaan peliaikaa veteraanipitoisessa ryhmässä. Loppukaudella Yakoubov valtasi paikan pelaavasta kokoonpanosta ja oli jo vakiomiehiä pudotuspeleissä.

Yakoubov pelasi myös Venäjän alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa viime keväänä heikohkolla menestyksellä. Vahvat otteet kesäkuussa järjestetyllä Blackhawksin tulokasleirillä saivat Chicagon seurajohdon vakuuttumaan miehen taidoista. Ensi kauden Yakoubev pelaa kuitenkin WHL:ssä Red Deer Rebelsin riveissä. Joukkueen valmentajana toimii entinen NHL-tähti Brent Sutter, joten nuorukaiselle on luvassa ainakin asiantuntevaa valmennusapua.

» Lähetä palautetta toimitukselle