Toivonen kokeelle Hämeenlinnaan, Skyttä ulos

LIIGA / Uutinen
HPK on solminut try-out-sopimuksen raamikkaan puolustajan Marko Toivosen kanssa. Laitilalaisella on aikaa joulutaukoon asti vakuuttaa Kerho kyvyistään. Sen sijaan Mika Skyttä jättää joukkueen.

Kookkaalla Toivosella on pituutta 197 senttiä ja painoa löytyy 107 kilon verran. Miehellä on liigakokemusta kasvattajaseurastaan Rauman Lukosta, jossa ensimmäiset ottelut miesten pääsarjatasolla tulivat tilille kaudella 1996-97, sekä Tampereen Ilveksestä.

Yhteensä 25-vuotias Toivonen on puolustanut SM-liigassa 129 ottelussa, joissa miehelle on kertynyt neljä maalia ja kahdeksan maalisyöttöä. Rangaistusaitiossa Toivonen on viihtynyt 133 minuuttia.

Viime kaudella Toivonen lähetettiin Lukosta Tampereelle yrittämään sopimusta Ilvekseen. Kuuden ottelun jälkeen järkäleen ura jatkui kuitenkin Norjan Elitserienissä Storhamar Dragonsin riveissä. Norjassa Toivonen lätki 12 ottelussa tehot 5+7 ja istui jäähyllä 24 minuuttia. Kuluneen kauden aikana Toivonen ei ole vielä pelannut yhtään sarjaottelua.

Kahden kuukauden sopimuksella HPK:n paidassa pelannut Mika Skyttä sen sijaan ei jatka joukkueessa. Skyttä ei missään vaiheessa saanut vastuuta HPK:n hyökkääjistössä, vaan rooliksi jäi nelosketjun jämäminuutit tai vilttiketjussa istuminen. Hätävaraksi palkattu laitahyökkääjä saa nyt etsiä uutta pelipaikkaa jäätyään tehoihin 0+2 18 ottelussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle