Toivonen ja Tellqvist pitivät maalinsa puhtaina

Yhdeksän ottelun NHL-kierroksella nähtiin kaksi nollapeliä, kun sekä Bostonin Hannu Toivonen että Toronton Mikael Tellwvist pitivät maalinsa koskemattomina. Bostoniin siirtynyt Marco Sturm oli heti tehokkaana ja iski uudessa seurassaan tehot 1+1.

Nashville-Minnesota 2-1

Nashville ja Minnesota eivät juhlineet maaleilla. Kolmesta ottelusta nähdystä osumasta kaksi iski Nashville vieden näin voiton.

Maalinteon aloitti Nashvillen Adam Hall, jolle pelattiin ylivoimapelissä vapaa paikka muutaman metrin päähän Minnesotan maalia vartioineesta Dwayne Rolosonista. Hall ei avopaikasta erehtynyt vaan siirsi joukkueensa johtoon. Tasoitusosumasta vastasi Kurtis Foster, joka pääsi laukomaan suoraan syötöstä ylivoimapelissä ajassa 16.50.

Ottelun voittomaali ja viimeiseksi jäänyt osuma nähtiin jo ajassa 26.56. Maalin viimeisteli Jerred Smithson, joka ehti ensimmäisenä Rolosonin tarjoamaan irtokiekkoon.

Nashville on tällä hetkellä toisena Läntisessä konferenssissa 35 pisteellä.

Kimmo Timonen, Nashville 0+0, 0 PIM, +/-0, jääaika: 25.36
Mikko Koivu, Minnesota 0+0, 0 PIM, +/- 0, jääaika:10.06

Hannu Toivonen torjui Ottawan nollille

Boston- Ottawa 3-0

Suomalaismaalivahti Hannu Toivonen oli pelin ykköstähti, kun Boston kaatoi kotonaan NHL:n tämän hetken ykkösjoukkueen Ottawan. Toivonen torjui pelissä 26 kiekkoa ja pelasi samalla nimivahvaa Ottawan hyökkäystä vastaan uransa ensimmäisen NHL-nollapelin. Voitto oli Bostonille toinen viimeisiin 11 otteluun. Ottawalla oli puolestaan alla vain yksi tappio viimeisistä 12 ottelusta.

Bostonilla pelasivat riveissään joukkueen uudet hankinnat, puolustaja Brad Stuart sekä hyökkääjät Marco Sturm ja Wayne Primeau, jotka olivat liittyneet vain vuorokautta ennen peliä Bruins-miehistöön vaihdossa joukkueen supertähteen ja kapteeniin Joe Thorntoniin. Kolmikosta Sturm aloitti uransa uudessa seurassaan erinomaisesti. Ottelua oli pelattu vain 77 sekuntia, kun kiekko oli ensimmäisen kerran Ottawa-vahti Dominik Hasekin selän takana Sturmin toimesta.

Sturm jatkoi ensimmäisessä hienoa peliään ja hänet merkittiin Brad Stuartin kanssa Bostonin toiseen ensimmäisen erän maaliin syöttäjäksi. Maalin onnistui tekemään Bruinsin nuori hyökkääjä Patrice Bergeron. Ottelun toinen erä oli maaliton, mutta kolmannen erän 7. minuutilla Bruins iski jälleen ja tällä kerralla Dan LaCouturen toimesta. Boston pelasi puolustuspelin kannalta erinomaisen kolmannen erän, eikä päästänyt Ottawaa tekemään lisäosumia. Näin Boston otti henkisesti arvokkaan voiton liigan parhaasta joukkueesta.

Ottawan kannalta merkittävää oli kolmen putken katkeaminen. Dany Heatley pelasi kauden ensimmäisen ottelunsa, jossa mies ei tehnyt pisteitä, Jason Spezzan seitsemän pelin mittainen pisteputki katkesi ja Ottawa hävisi ensimmäisen kerran tällä kaudella kolmen voiton jälkeen Bostonille.

Hannu Toivonen BOS, 26torj. 0PM, 100%

Mikael Tellqvist nollasi Atlantan

Atlanta- Toronto 0-4

Ruotsalaismaalivahti Mikael Tellqvist torjui 28 kiekkoa, pelasi uransa ensimmäisen NHL-nollapelin ja valittiin pelin ykköstähdeksi kun Toronto kävi hakemassa pisteet Atlantalta. Muita Toronton sankareita olivat kaksi maalia iskenyt hyökkääjä Darcy Tucker ja kaksi maalia syöttänyt NHL-puolustajien pistepörssiä johtava Bryan McCabe. Atlantan parhaana palkittiin neljä maalia päästänyt maalivahti Michael Garnett.

Toronton kannalta erityisen hyvää pelissä oli tyypilliseen tapaan joukkuen ylivoimapelaaminen. NHL:n parasta ylivoimaa pelaava Maple Leafs iski kolme ylivoimamaalia 11 ylivoimastaan ja ratkaisi pelin tämän avulla. Atlanta, jonka ylivoimapeli on ollut NHL:n neljänneksi parasta, jäi puolestaan ylivoimassaan tällä kerralla maaleitta ja tämä esti joukkuetta taistelemasta voitosta.

Suurin syy Atlantan heikkoon ylivoima-onnistumiseen löytyi vierasjoukkueen maalilta. Toronton käskyttäjä Pat Quinn antoikin ottelun jälkeen ansaitut kehut maalivahdilleen;

"Tellqvist oli terävänä ottelun alussa. Meidän alivoimapelaajamme olivat myös hyviä. Hyvän alivoimapelin arvokkain pelaaja on yleensä maalivahti ja hän (Tellqvist) oli tänään hyvä."

Aki Berg TOR, 0+0=0, 0MIN, +/-0, jääaika:12.10

Marek Malik Rangersin aseena

NY Rangers- Pittsburgh 2-1

Tsekkipuolustaja Marek Malikin kova vire Rangersin puolustuksessa sai jatko-osansa, kun Malik iski jo toisen voittomaalin viikon sisään. Rangersien edellisessä pelissä lauantaina Washingtonia vastaan kankeasti liikkuva Malik teki pelin voittomaalin NHL:n toistaiseksi pisimmän rangaistuslaukauskisan jälkeen 15 kierroksella. Nyt Malikin mailasta lähti toisen erän 7. minuutilla pelin voittomaaliksi jäänyt osuma. Tehopuolustaja Malikin ohella Rangersien joukkueesta erottui ruotsalaismaalivahti Henrik Lundqvist 35 torjunnallaan.

Ottelun avausmaali nähtiin ensimmäisen erän 8. minuutilla Maxim Kondratievin toimesta. Kondratievin maaliin saivat syötöt Rangersin tähtihyökkääjä Jaromir Jagr sekä peliin paluun loukkaantumisen jälkeen tehnyt Steve Rucchin. Pittsburgh tuli toisessa erässä tasoihin puolustaja Ryan Whitneyn uran ensimmäisellä osumalla, vieraiden ilo jäi lyhyeksi kun Malik jatkoi maaliputkeaan viiden minuutin päästä tästä.

Voitto oli Rangersille jo kuudes peräkkäinen. Tämä on joukkueen pisin voittoputki sitten vuoden 2001 marraskuun. Viimeisistä 14 ottelustaan Rangers on ottanut 11 voittoa. Pittsburghille tappio oli puolestaan jo neljäs peräkkäinen. Joukkue sai lisämurheita ottelun toisessa erässä, kun joukkueen arvokas laitahyökkääjä Zigmund Palffy loukkasi nivusensa, eikä enää palannut kentälle. Vamman vakavuus selviää myöhemmin. Rangersin sairaslista puolestaan pienentyi, kun alkukaudesta hyvin pelannut tsekkihyökkääjä Martin Rucinsky palasi kaukaloon.

Ville Nieminen NYR, 0+0=0, 0MIN, +/-0, jääaika:13.08

Edmonton jatkaa hyvää menoaan

Edmonton- Vancouver 5-3

Edmonton Oilers otti kuudennen voittonsa viimeisiin kahdeksaan otteluun, kun joukkue kaatoi kotonaan edellisyönä pelanneen Vancouverin. Edmontonin sankareiksi nousivat kaksi maalia tehnyt Jarret Stoll, tehot 1+1 tehnyt Raffi Torres sekä suomalaismaalivahti Jussi Markkanen, jolle kirjattiin pelissä 23 torjuntaa.

Vancouverin kokemattomalla maalivahdilla Alex Auldilla ilta ei ollut paras mahdollinen. Toista peräkkäistä yötä urakoineen maalivahdin kokemattomuudesta johtuva epätasaisuus paistoi läpi ja Canucks-maalilla nähtiinkin kolmannessa erässä ensimmäistä kertaa Canucks-organisaation nelosmaalivahti Rob McVicar.

Vancouver, jolla on ollut suuria vaikeuksia tällä kaudella pelien alussa, sai Edmonton-otteluun harvinaisen hyvän alun. Ottelua oli pelattu vain 18 sekuntia ja kiekko oli ensimmäistä kertaa Markkasen selän takana. Canucksin kauden nopeimpaan maaliin merkittiin tekijäksi entinen Edmonton-pelaaja Josh Green. Oilers tuli kuitenkin ensimmäisen erän puolivälissä kahdella nopealla maalilla tasoihin ja ohi. Ensin Jarrett Stoll iski erän 9. minuutilla tasoituksen ja Oilers-ilotulitusta jatkoi erän 11. minuutilla Marty Reasoner.

Toisen erän alussa Oilers-kapteeni Ryan Smyth lisäsi kotijoukkueen johdon jo lukemiin 3-1 ja vaikka Canucks pyristelikin toisessa erässä vielä tilanteeksi 3-2 Daniel Sedinin toimesta, ottelun voittajasta ei ollut kolmannessa erässä epäselvyyttä. Edellisyön pelistä hieman väsähtäneet Canucks-pelaajien luistimet eivät kulkeneet nopeatempoisessa ottelussa enää kolmannessa erässä ja kun Auld otti kaksi helpohkoa maalia taakseen, Edmonton meni Torresin ja Stollin maaleilla 5-2 kotijohtoon. Stollin maalin jälkeen Canucks vaihtoi maalivahtia, mutta tämä oli laiha lohtu Anson Carterin pelin lopun kavennuksesta huolimatta.

Molemmille joukkueille edessä on hyvä lepotauko raskaan sarjaohjelman sisällä. Edmonton pelaa seuraavien kuuden päivän sisään vain yhden ottelun. Vancouverilla on puolestaan seuraavien seitsemän päivän sisään vain yksi ottelu.

Jussi Markkanen EDM, 23torj. 3PM, 88.5%

Jarkko Ruutu VAN, 0+0=0, 0MIN, -2, jääaika:11.43

Sami Salo VAN, 0+0=0, 0MIN, -2, jääaika:20.23

Flames rankaisi Schneiderin hölmöilyistä

Detroit-Calgary 2-3

Detroit karkasi ottelussa Calgarya vastaan kahden maalin johtoon avauserässä. Molemmat maalit syntyivät ylivoimalla ruotsalaispelaajan mailan lavasta. Ensimmäisenä onnistui Henrik Zetterberg ja hieman myöhemmin kiekon ilmasta maaliin napauttanut Tomas Holmström.

Calgary nousi tasoihin toisessa erässä. Kavennuksesta vastasi Daymond Langkow, joka oli unohtunut vapaaksi maalin edustalle. Tasoituksen iski Chuck Kobasew. Detroit-puolustaja Mathieu Schneider pelasi purkutilanteessa hölmösti ja Langkow ehti väliin löysään purkuun. Langkow toimitti kiekon maalille, jossa Kobasew oli yksin Detroit-maalivahti Jimmy Howardia vastaan.

Ottelun voittomaali syntyi Schneiderin pelattua huolimattomasti hyökkäyspään siniviivalla. Tony Amonte nappasi kiekon Schneiderilta ja luisteli läpiajoon. Howard oli täysin voimaton Amonten harhautuksen edessä.

Miikka Kiprusoff Calgary, 21 torjuntaa,

Brian Campbell tehokas Buffalon voitossa

Montreal-Buffalo 2-3 ja

Bostonin ja Montrealin välisessä ottelussa maalinteon aloitti Montreal. Ilman Saku Koivua pelannut joukkue karkasi toisessa erässä jo kahden maalin johtoon. Onnistujina Michael Ryder sekä Pierre Dagenais. Buffalon kirin aloitti Tim Connolly, joka ohjasi Jokereissa työsulun ajan pelanneen Brian Campbellin siniviivalaukauksen maaliin ajassa 32.04.

Buffalon tasoituksen iski Chris Drury, joka yllätti Jose Theodoren todella pienestä kulmasta. Theodore jätti yläkulmaan kiekon mentävän reiän ja se riitti Drurylle. Syöttöpisteet Campbellille ja Connollylle.

Jatkoaikaa ehdittiin pelata 2.15 ennen kuin Campbell ratkaisi ottelun. Siniviivalta takatolpalle noussut Campbell sai viimeistellä osuman kaikessa rauhassa Canadiens-puolustuksen keskittyessä Tim Connollyyn.

Teppo Numminen, Buffalo: 0+0, 2 PIM, +/- 0, jääaika: 21.02
Toni Lydman, Buffalo: 0+0, 0 PIM, +/- 0, jääaika: 20.33

St. Louis vei häntäpään taiston

St. Louis-Columbus 4-1

St. Louis oli vahvempi NHL:n kaksi vähiten pisteitä saanutta joukkuetta kohtasivat toisensa. Bluesin ylivoimatehot olivat kiitettävällä tasolla, sillä neljästä osumastaan se iski kolme ylivoimalla.

Doug Weight vei St. Louisin johtoon ensimmäisen erän viimeisellä minuutilla. Ottelun puolivälin ylityttyä Jaroslav Balastik tasoitti ajassa 32.44. Bluesin kuittaus tuli kuitenkin nopeasti Dennis Widemanin osuttua vain 50 sekuntia myöhemmin.

Kolmannessa erässä St. Louis osui vielä kahdesti. Maalintekijöinä Simon Gamache, sekä tehot 1+2 kerännyt Keith Tkaczuk. St. Louis on voitostaan huolimatta NHL:n hännillä. Nyt eroa Columbukseen on enää yksi piste.

Jokinen Floridan ratkaisijana

Florida-Washington 3-2

Florida karkasi ottelussa jo kahden maalin johtoon. Maalinteossa onnistuivat Stephen Weiss ja Nathan Horton. Ottelun puolivälin jälkeen Bryan Muir kavensi, mutta kolmannen erän alussa Olli Jokisen ylivoimamaali siirsi jälleen Floridan kahden maalin johtoon.

Andrew Cassels kavensi ottelun noin kolme minuuttia Jokisen maalin jälkeen, mutta tasoittamaan Capitals ei pystynyt. Näin ollen Florida otti voiton ja nousi 20 pisteeseen.

Olli Jokinen, Florida: 1+0, 0 PIM, -1, jääaika: 16.11