Toiset ottelut tasoittivat voitot

Neljän ottelun kierros tarjosi neljä kappaletta ottelusarjojen tasoituksia. Kolme ottelua ratkaistiin vasta lisäajalla. Ottelusarjoissa on vielä kaikki auki, kun pelipaikkakunnat vaihtuvat.

Kiekkokierros alkoi Suomen aikaa jo lauantain puolella, kun Washington Capitals haastoi Boston Bruinsin toistamiseen TD Gardenissa. Ensimmäinen ottelu ratkesi ensimmäiseen maaliin lisäajalla. Toisessakaan pelissä ei maaleilla juhlittu, kun vierasjoukkue Washington tasoitti sarjan 2-1 -voitolla. Ratkaisumaalin teki ruotsalaissentteri Niklas Bäckström maanmiehensä Marcus Johanssonin esityöstä. Pelikello pysähtyi aikaan 82:56.

Varsinaisella peliajalla maalinteossa onnistuivat Troy Brouwer Washingtonilta sekä Benoit Pouliot Bostonilta. Kummankaan maalivahdin ei tarvinnut täysin seisoskella tolppien välissä, sillä Washingtonin Brayden Holtbylle merkattiin 43 torjuntaa sekä Bostonin virkaveljelle Tim Thomasille 37 torjuntaa.

Ottelusarja jatkuu pääkaupungissa Verizon Centerissä tiistain vastaisena yönä.

Alfredssonin loukkaantuminen varjosti Ottawan voittoa.
James Guillory

Madison Square Gardenissa koettiin myös vierasvoitto, kun pudotuspelien toinen kanadalaisjoukkue Ottawa Senators saalisti jatkoaikavoiton New York Rangersista. Pelikellossa oli reilu minuutti lisäaikaa, kun Chris Neil pääsi sutaisemaan maalinedusruuhkasta kiekon ohi Henrik Lundqvistin. Ottawan voittoa varjosti kapteeni Daniel Alfredssonin loukkaantuminen toisessa erässä. Ruotsalaishyökkääjä jäi maanmiehensä Carl Hagelinin kyynärpään alle kulmatilanteessa. Alfredsson ei jatkanut peliä taklauksen jälkeen.

Tilanne sai hieman enemmän ruotsalaisväriä, kun taklauksesta seurannut ylivoima tuotti Ottawalle tasoituksen. Puolustajien pistepörssin voittanut Erik Karlsson heitti kiekon kulmasta maalille ja peliväline ohjautui Michael Del Zotton jalkojen kautta maaliin. Kahden erän jälkeen oltiin tilanteessa 1-1.

Brian Boyle vei Sinipaidat johtoon pudotuspelikevään toisella maalillaan kolmannen erän alussa. Viime ottelussa pahan kiekonmenetyksen oman maalin takana tehnyt Nick Foligno tasoitti tilanteen vajaa viisi minuuttia ennen loppua. Chris Neilin jatkoaikamaalin turvin ottelusarja jatkuu Kanadan puolella tiistain vastaisena yönä tilanteesta 1-1.

Kotiedulla sarjaan lähtenyt St. Louis Blues tasoitti ottelusarjan San Jose Sharksia vastaan 3-0 -voitolla. Ottelun maalilla aloittanut Jaroslav Halak loukkaantui toisen erän alussa. Halak piti maalinsa puhtaana kaikkien 12 laukauksen ajan ja tilalle luistellut Brian Elliot ei ollut yhtään sen huonompi. Elliot torjui loput 17 laukausta ja avitti joukkueensa voittoon.

St. Louis siirtyi ottelussa johtoon jo alkutahtien aikaan, kun Vladimir Sobotkalle merkittiin Sharks-puolustaja Marc-Edouard Vlasicin oma maali. Kiekko oli lipumassa maaliin Sobotkan laukausen jälkeen ja Vlasic epäonnistui kiekon siivoomisessa.

David Backes lisäsi johdon 2-0:aan TJ Oshien loistavan esityön jälkeen toisessa erässä. Kolmannessa erässä heiluteltiin nyrkkejä maaliverkkojen sijaan. Andy McDonald onnistui maalinteossa ylivoimalla ajassa 59:35. Päätössummerin soidessa ottelupöytäkirjaan merkattiin yhteensä 146 minuuttia jäähyjä. Ottelurangaistukset langetettiin St. Louisin puolelta Barret Jackmanille sekä Roman Polakille ja San Josen puolelta Douglas Murraylle ja Justin Braunille.

San Josen maalivahdille Antti Niemelle kirjattiin 29 torjuntaa. Ottelusarjakaravaani matkaa Kaliforniaan ja pelit jatkuvat tiistain vastaisena yönä.

Yön neljännessa koitoksessa nähtiin suomalaisväriä, kun Lauri Korpikosken Phoenix Coyotes sai vastaansa Sami Lepistön Chicago Blackhawksin. Ottelun sankariksi nousi kaksi maalia viimeistellyt Brian Bickell. Bickell käytti hyödyksi Phoenix-puolustaja Adrian Aucoinin huolimattoman rännipurun kun jatkoaikaa oli pelattu kymmenisen minuuttia.

Maalivahdeista Phoenixin Mike Smith venyi kiekon tielle 40 kertaa, Chicagon Corey Crawfordin jäädessä 30 torjuntaan. Suomalaiset jäivät ottelussa ilman pisteitä.