Todd Bertuzzille 10 ottelun, Ulanoville ja Purintonille 7 ottelun pelikielto

NHL / Uutinen
Vancouverin laitahyökkääjäkolossi Todd Bertuzzi sai automaattisen 10 ottelun pelikiellon lähdettyään vaihtopenkiltä ylimääräisenä pelaajana mukaan tappeluun.

Bertuzzi hyökkäsi vaihtopenkiltä auttamaan Coloradon goonin Scott Parkerin kanssa mielestään pulassa ollutta Ed Jovanovskia Vancouverin ja Coloradon välisessä ottelussa nähdyn joukkotappelun aikana. Raporttien mukaan Jovanovski kuitenkin sivusta tulleesta yllätyshyökkäyksestä toivuttuaan piti Parkerin kohtuullisesti aisoissa ja poikkeuksellisen tulisena luonteena tunnettu Bertuzzi tekikin lopulta pahan arviointivirheen. Liigalla ei ollut muuta mahdollisuutta kuin tuomita hänelle 10 ottelun pelikielto, sillä säännössä ei ole lainkaan liikkumavaraa. Alunperin sääntö on tehty estämään ns. bench clearin brawl -tilanteita, eli koko joukkueiden välisiä tappeluita 70-luvulla.

Koko tilanne lähti Jarkko Ruudun taklattua Stephane Yelleä polvella Vancouverin siniviivalla. Koko illan pirteästi esiintyneen Ruudun virhe tapahtui noin kuusi minuuttia ennen jo siihenkin saakka tulikuumana hehkuneen ottelun loppua. Ruutu oli taklaamassa avojäällä Stephane Yelleä, joka kuitenkin väisti Ruudun taklausta. Ruutu kurkotti polvellaan sivulle estääkseen Yelleä pääsemästä ohitseen ja miesten polvet osuivat toisiinsa. Coloradon puolustaja Greg de Vries ei pitänyt lainkaan näkemästään törkeydestä ja törmäsi Ruudun nurin takaapäin alkaen samantien takoa Herran nuhdetta hässäkän aloittaneeseen suomalaiseen. Ed Jovanovski oli menossa Ruudun avuksi joutuessaan koko illan tappelua hakeneen Scott Parkerin hyökkäyksen kohteeksi.

Bertuzzi katsoi tarpeelliseksi mennä auttamaan Jovanovskia, mutta vaihtopenkiltä lähteminen johtaa automaattisesti 10 ottelun pelikieltoon. Myös Vancouverin valmentaja, Marc Crawford saanee rangaistuksen, mutta tässä vaiheessa sen kovuudesta ei ole tietoa.

Viime aikoina Vancouverin ja Coloradon ottelut ovat olleet vaiherikkaita tapahtumia. Tämänkin ottelun jälkiselvittelyt ovat vielä kesken, sillä ensimmäisessä erässä Bertuzzi taklasi Ville Niemisen sairaslomalle kyynärpäällä tai olkapäällä, riippuen siitä keneltä kysytään. Tuon tapauksen lisäksi NHL tutkii Scott Parkerin tekemiset joukkotappelun alun aikoihin, sekä sen päätyttyä. Parker ei meinannut suostua poistumaan tappelun jälkeen Vancouverin vaihtopenkin edestä linjatuomarien ja joukkuetovereidensa työntämänäkään, vaan vasta Joe Sakicin puhuttelu vei kerran sen jälkeenkin takaisin ilmeisesti Donald Brashearille uhoamaan palanneen Parkerin pois kentältä. Jarkko Ruudun taklauksen mahdollisesta tutkimisesta ei ole varmuutta, mutta hän selvinnee joko pelissä tuomituilla 5 min + käytösrangaistuksella tai lisäksi $1000 sakolla. Lisää tietoa näistä sitä mukaa kun sitä julkistetaan.

Ottelussa loukkaantui myös Vancouverin toinen agitaattori Matt Cooke, joka kuitenkin sanoi olevansa mukana harjoituksessa jo tänään maanantaina. Stephane Yelle pelasi jo joukkotappelua ja Parkerin minuuttien mittaista yksinpuhelua seuranneen vaihdon.

Myös Rangersin miehiä pelikieltoon

Rangers pelasi kuuman ottelun Washingtonia vastaan. Tuloksena kaksi Rangers-pakkia saivat kumpainenkin seitsemän ottelun mittaisen pelikiellon.

Igor Ulanov antoi poikittaisella mailalla lyönnin Steve Konowalchukin päähän. Itse ottelussa Ulanov sai pelirangaistuksen.

Dale Purinton taklasi samassa ottelussa Stephen Peatia. Taklausta Purinton tehosti nostamalla mailansa pään korkeudelle ja osumalla Peatia mailalla päähän. Myös Purinton sai ottelusta lähtöpassit.

NHL on kiristänyt sääntöjä päähän kohdistuvien iskujen osalta. Vielä viime kaudella pelikiellot olisivat tuskin olleet näin pitkiä. Kaikkien onneksi Washingtonin pelaajat Konowalchuk ja Peat eivät saaneet merkittäviä vammoja tultuaan kaltoin kohdelluksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle