JYP - IFK
KOO - SPO
PEL - TPS
SAI - TAP
BOS - STL 2.00
NYI - NJD 2.00
NYR - CHI 2.00
TBL - TOR 2.30
NSH - WPG 3.00
MIN - ANA 3.00
DAL - LAK 3.30

Timosella ja Kapasella esisopimus KalPaan (päivitetty)

MESTIS / Uutinen
KalPan pääomistajat, Kimmo Timonen ja Sami Kapanen, ovat lupautuneet pelaamaan Kuopiossa NHL:n mahdollisen työsulun aikana. Kapasen ja Timosen esisopimus on kuitenkin vain puolen kauden mittainen. NHL-kaksikko pelaa Kuopiossa vain kevätkauden, mikäli NHL:n työsulku kestää koko kauden.

KalPa Hockey Oy:n tiedotustilaisuus alkoi odotetulla uutisella, kun seuran omistajakaksikko Sami Kapanen ja Kimmo Timonen vahvistivat tehneensä esisopimuksen kasvattiseuransa kanssa. Kapanen ja Timonen ovat harjoitelleet joukkueen kanssa viikkojen ajan. Syyskaudella NHL-kaksikkoa ei kuitenkin Mestis-kaukaloissa nähdä, vaan miehet palaavat syyskuussa Yhdysvaltoihin lasten koulunkäynnin vuoksi.

- Tämä on meille todella iso asia. Suomalaisen jääkiekon todelliset huippupelaajat pelaavat mahdollisesti kevätkauden meidän riveissä, KalPan toimitusjohtaja Arto Sirviö kommentoi.

- Täytyy huomioida, että jossiteltavaa on vielä paljon. Poikien pelaaminen edellyttää sitä, että NHL:n työsulku jatkuu koko kauden. Syksyllä he pitävät kuntoa yllä Yhdysvalloissa, pelaaminen on ajankohtaista sitten tammikuussa.

- Ei voida sanoa, että me seurassa toivotaan työsulkua koko kaudeksi. Nyt me ollaan varauduttu tilanteeseen, jos niin käy, että työsulku astuu voimaan. Samalla kaikki spekulaatiot voidaan lopettaa, Kimmo ja Sami pelaavat kevätkauden täällä, jos NHL:n kausi perutaan.

Loukkaantumisista kärsinyt Sami Kapanen vahvisti samalla jatkavansa NHL-uraansa. Kapasella on vielä vuosi jäljellä sopimusta Philadelphia Flyersin kanssa. Kapasen osalta pelaaminen KalPassa olisi perheen vuoksi vain keikkaluonteista, mahdolliset Mestiksen pudotuspelit mies lupautuu pelaamaan kokonaisuudessaan.

- Kyllä tämä nyt sitä tarkoittaa, että NHL-ura jatkuu ainakin vielä muutaman vuoden. Minulla on vuosi sopimusta Philadelphian kanssa jäljellä, tarkoitus olisi jatkaa sopimusta parilla vuodella. Pelaaminen kiinnostaa vielä, KalPan pääomistaja Sami Kapanen kommentoi.

- Toivon tietenkin ensisijaisesti, että asioista päästään sopuun ja NHL jatkuu syksyllä normaalisti. Mikäli kuitenkin koko kausi peruuntuu, niin tammikuussa on haettava pelipaikkaa. Tässä tapauksessa KalPa ja Kuopio on minulle ainoa vaihtoehto.

- Haluan olla panoksellani auttamassa kasvattiseuraani tavoitteessaan sarjaporrasta yllemmäksi. Perheen takia en varmaan pysty kaikkia pelejä yhtäjaksoisesti pelaamaan.

Kapanen jätti elokuun lopussa alkavan World Cupin väliin vedoten motivaatioon ja heikkoon kuntoonsa. Jatkossa paluu maajoukkueeseen on kuitenkin todennäköinen.

- Tietenkin olen kiinnostunut maajoukkueessa pelaamisesta. World Cup tuli minulle liian pikaisella aikataululla, koin tarvitsevani pidemmän kesäloman. Olisi ollut joukkueen pettämistä lähteä tässä kunnossa pelaamaan kovia pelejä. KalPan jääharjoituksissa olen huomannut olevani vielä heikossa kunnossa. Peliura kuitenkin jatkuu toivottavasti vielä useiden kausien ajan. Sitten kun saan itseni kuntoon, niin maajoukkue kiinnostaa ehdottomasti, Kapanen päätti.

NHL-työsulun jatkuessa läpi kauden KalPa saa myös puolustusosastolle todellisen huippuvahvistuksen. Kapasesta poiketen Kimmo Timonen lupautuu pelaamaan koko kevään yhtäjaksoisesti Kuopiossa.

- Olen pitkälti samoilla linjoilla kuin Sami. Kevään mittaan on tullut paljon tarjouksia. Perheen kanssa on mietitty mitä tehdään ja missä. Täällä Kuopiossa on meille parasta ja helpointa olla sekä elää, Kimmo Timonen kertoi.

- On tietenkin luonnollista lähteä pelaamallakin auttamaan KalPaa kohti SM-Liigaa. Tämä on samalla hyvä tapa kiittää joukkuetta hienosta juniorikasvatuksesta.

- Päätös on nyt tehty. Tulen Kuopioon joulun viettoon ja pelit alkavat sitten heti tammikuussa, jos vain NHL:n työsulku venyy sinne saakka.

Näillä mennään

Lehdistötilaisuus valotti KalPan suunnitelmia jo syyskaudenkin osalta. Ykkössentterin metsästys ei ole toistaiseksi tuottanut tulosta. Kuopiolaisseurassa onkin otettu keskushyökkääjän tilanteen kanssa aikalisä. Keskushyökkääjän hankinnan tarpeellisuutta ovat vähentäneet mm. Tatu Miettisen hyvät otteet ensimmäisissä harjoituspeleissä.

Kilpipaitojen pelaajarinkiin on kuitenkin luvassa vielä pieniä muutoksia. Toissa kaudella Kuopiossa kiekkoillut keskushyökkääjä Tuomo Litmanen on liittynyt joukkueen harjoitusvahvuuteen. Litmasen esitykset ovat toistaiseksi tyydyttäneet valmennusjohtoa, joten todennäköisesti Litmanen nähdään sarja-avauksessa nelossentterin paikalla.

Toinen uusista try-out pelaajista on TuTossa viime kauden pelannut puolustaja Kalevi Aitio. Aitio sai opiskelupaikan Kuopion Yliopistosta ja liittyi sen myötä kalakukkoryhmän harjoitusryhmään. Myös Aition otteet ovat tyydyttäneet kilpipaitojen päävalmentaja Mika Pieniniemeä siinä määrin, että todennäköisesti myös Aitio nähdään sarja-avauksessa KalPan peliasussa.

Myös KalPan taustaryhmä sai uuden vahvistuksen, kun markkinointiryhmään palkattiin myyntipäälliköksi Mikko Romo. Romon panos helpottaa Pasi Kuivalaisen työurakkaa, jolloin veteraanimaalivahti pystyy keskittymään pelaamiseen viime syksyä enemmän. Romo siirtyi Kuopioon Mikkelin Jukureiden organisaatiosta.

» Lähetä palautetta toimitukselle