Timo Willman siirtyy Englantiin

LIIGA / Uutinen
SM-liigassa pahan pojan mainetta niittänyt puolustaja Timo Willman lähtee ensi kaudeksi näyttämään osaamistaan Iso-Britanian liigaan. Miehen uusi työnantaja on Sheffield Steelers.

29-vuotias Willman on tullut tunnetuksi kovaotteisena peruspakkina, joka ei kaihda oman maalin suojelussa härskejäkään otteita, ja jolle tappelutkin ovat tulleet tutuiksi. Mies onkin löytynyt vuodesta toiseen jäähypörssin kärkipäästä. SM-liigan jäähykuninkuuden Willman valloitti kaudella 2000-01 ja saman tittelin hän otti nimiinsä myös 1.divisioonassa kaudella 1995-96.

Kasvattajaseuransa Forssan Palloseuran riveissä Willman pelasi 1.divisioonaa neljä kautta, ennen kuin Vladimir Jursinov jr. löysi hänet Ilvekseen. Tampereella viettämänsä kolmen kauden aikana Willman kehittyi hiljalleen pelillisestikin luotettavaksi peräpään pelotteeksi. Kaudella 1997-98 Willman olikin play offseissa Ilveksen hopeajoukkueen parhaita puolustajia.

Ilveksestä Willman siirtyi Jursinov jr:n vanavedessä Porin Ässiin. Ässissä odotukset olivat kovat, edustihan Willman juuri sitä pelaajatyyppiä mitä Porissa oltiin aina arvostettu. Lisäksi odotusarvoja nosti Willmanin kipuaminen jopa maajoukkuekuvioihin. Kausi Porissa sujui kuitenkin kehnosti niin joukkueelta kuin pelaajaltakin, ja kun Jursinov vapautettiin tehtävistään, tiesi se lähtöpasseja myös kovapalkkaiselle Willmanille.

Ässät vuokrasi Willmanin Espoon Bluesin riveihin, jossa hän pääsi Forssan ajoilta tutun valmentajan Timo Tuomen ohjaukseen. Ässissä Willman oli keskittynyt aiempaa enemmän kiekolliseen peliin, mutta Bluesissa hänelle lohkesi taas varsin selkeä "poliisin" rooli. 155 rangaistuminuuttia riittivätkin jäähykuninkuuteen.

Jursinov jr:n palatessa taas patapaitojen peräsimeen, halusi hän myös luottomiehensä ja Ässien omistuksessa olleen Willmanin takaisin joukkueeseensa. Viime kautinen uusi yritys Porissa sujui Willmanilta hieman edellistä paremmin, mutta joukkueen jatkaessa konttaamistaan, kouraisi Ässiä taas muutosten tuulet, mikä tarkoitti jälleen sitä, että Willmanille ei käyttöä ensi kaudeksi löytynyt. Niinpä mies päätti etsiä uusia haasteita ulkomailta, ja sellaisia löytyikin Sheffieldista, jossa Willmanin odotetaan tuovan Steelers-miehistöön kovuuden lisäksi myös pelillistä osaamista.

» Lähetä palautetta toimitukselle