Timo Vertala Koivun seurakaveriksi - myös Martti Järventie Montrealiin

LIIGA, NHL / Uutinen
Kaksi edellistä kautta Tapparassa pelannut Timo Vertala siirtyy Montreal Canadiensin paitaan. Sopimuksen yksityiskohtia ei ole toistaiseksi tiedossa. Myös Martti Järventie lähtee hakemaan pelipaikkaa Canadiens-puolustuksesta

Vertala oli viime kaudella SM-liigassa hurjassa vireessä. Sähäkkä laituri viimeisteli 15 ensimmäisessä pelissä 10 maalia ollen Tapparan alkukauden tärkein pelaaja. Tämä varmasti herätti myös vuonna 1996 (7. kierros, #181) Vertalan varanneen Canadiens-johdon. Loppukaudella Vertalaa hidastivat Oulussa syksyllä tullut nilkkavamma ja muutama muu pieni loukkaantuminen. Pudotuspeleissä tahti oli jälleen varsin mallikasta, tuloksena neljä maalia ja kaksi syöttöä.

Jyväskyläläislähtöinen Vertala nousi suuren yleisön tietoisuuteen Suomessa 1998 järjestettyjen nuorten MM-kilpailujen aikana. Vertala oli kisoissa huippuvireessä ja viimeisteli 7 ottelussa yhteensä 4 maalia ja keräsi saman määrän myös syöttöjä.

Jyväskylässä odotettiin tämän jälkeen nuorukaisen läpimurtoa myös liigakaukalossa. Lupaavista otteista huolimatta ei Vertala jostain syystä onnistunut Jyväskylässä odotetulla tavalla. Läpimurtoa saatiin odotella kaudelle 1999-2000, jolloin "Vertsi" siirtyi Tapparan riveihin.

Tuolla kaudella Vertalalta tuntui onnistuvan kaikki. Alunperin kolmoskentän työntekijäksi kaavailtu Vertala murtautui nopeasti ykkösketjuun Ojasen ja Tarvaisen seuraksi ja keräsi näiden rinnalla hurjat tehot 24+18=42.

Tapparalle Vertalan menetys on suuri isku. Toisaalta vahvasta joukkueesta löytyy nuoria, ylemmissä ketjuissa pelipaikkaa kärkkyviä pelaajia. Mahdotonta ei ole, että Vertalan korvaaja löytyy omasta organisaatiosta. Maajoukkueessakin viime kaudella vieraillut Jaakko Uhlbäck ja hiljattain jatkosopimuksen Tapparan kanssa tehnyt Marko Mäkinen ovat varteenotettavia vaihtoehtoja.

Suomenmestaruutta viime kaudella voittamassa ollut Martti Järventie on myös tehnyt sopimuksen Canadiensin kanssa. Sopimus kattaa kaksi seuraavaa kautta. Tampereen Ilveksessä kiekkoilijaksi kasvanut Järventie vaihtoi viime kesänä seuraa loistavan kauden jälkeen. TPS-paidassa menneellä kaudella hän pelasi 56 peliä, joissa teki 5 maalia ja 14 syöttöpistettä.

Montrealissa Vertalaa ja Järventietä odottaa kova taistelu, jos mielii pukea päälleen tarunhohtoisen Canadiens-paidan. Joukkueessa ei ole suuria tähtiä, mutta GM Savardin hankintojen ansiosta Canadiensin pelaajamateriaali näyttää tällä hetkellä erittäin laajalta. Kaikki eivät mahdu joukkueeseen, kun kausi alkaa.

Yksi asia on ainakin varma - suomalaispelaajien kysyntä rapakon takana on tällä hetkellä kovaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle