Timo Vertala Jokeripaitaan

LIIGA / Uutinen
Rikkonaisen kauden Montreal Canadiensin farmijoukkueessa Quebec Citadellesissa pelannut hyökkääjä Timo Vertala palaa Suomeen. Aiemmin JYPissä ja Tapparassa pelannut 24-vuotias laituri tarttui Jokerien haaviin.

Timo Vertala aloitti liigauransa kasvattajaseurassaan JYPissä ja siirtyi kolmen täyden liigakauden jälkeen Tampereelle Tapparaan. JYPissä Vertala esitti erittäin lupaavia otteita, mutta vasta Tampereella alkoi tosissaan tapahtua - kahden Tappara-kauden aikana 96 ottelussa Vertala teki 41 maalia ja yhteensä 69 pistettä. Viime keväänä Vertala allekirjoitti NHL-sopimuksen Montrealin kanssa, mutta hän jumittui Canadiensin farmijoukkue Quebeciin eikä onnistunut siellä osin loukkaantumisten takia. 30 AHL-pelissä Vertala teki neljä maalia ja syötti kolme.

Vertala oli juniori-ikäisenä myös Suomen nuorisomaajoukkueiden vakiokalustoa. Vuonna 1996 hän edusti Suomea 18-vuotiaiden EM-kisoissa sekä 1997 ja 1998 20-vuotiaiden MM-kisoissa. 1998 Vertala valittiin myös kisojen II All Stars -kenttään Suomen voittaessa nuorten maailmanmestaruuden.

Jokerien kanssa tehty sopimus on kaksivuotinen.

» Lähetä palautetta toimitukselle