Timo Meriläinen valmentaa Hokkia myös Mestiksessä

MESTIS / Uutinen
Mestiksessä tulevalla kaudella esiintyvä Kajaanin Hokki on tehnyt valmennussopimuksen Timo Meriläisen kanssa. Jääkiekkovalmentajan tutkinnon suorittanut Meriläinen toimi Hokin päävalmentajana myös kuluneella kaudella seuran noustessa Suomi-Sarjasta Mestikseen.

Hokin Mestikseen valmentanut Timo Meriläinen solmi viikonloppuna seurajohdon kanssa sopimuksen jatkamisesta päävalmentajana. Meriläisen mukaan valmennusosastoa täydennetään vielä kevään aikana apuvalmentajalla. Kuukausi sitten 40 vuoden ikään ehtinyt Meriläinen on naimisissa ja hänellä on kolme tytärtä. Valmentamisen ohella Meriläinen työskentelee Kajaanin kaupungilla hallimestarina.

Pelaajarintamalla pientä liikehdintää

Mestiksen karsintasarjan pistepörssissä viidenneksi sijoittunut Jarno Levonen on lopettamassa pelaajauraansa perhesyiden takia. Levonen siirtyy mahdollisesti juniorivalmentajaksi Hokin organisaatioon. Levosen mahdollinen lopettaminen vie Hokilta paljon pisteitä. Suomi-Sarjan pohjoislohkossa Levonen nakutteli tehot 32+47=79. 34 ottelussa tullut pistemäärä riitti runkosarjan pistepörssissä toiseksi. Et-Po 72:n Jani Rautio keräsi neljä pistettä runsaamman saaliin 30 maalilla ja 53 syötöllä.

Vladimir Kolekin lonkkavamma on todettu niin pahaksi, että mies joutuu todennäköisesti
ripustamaan hokkarit naulaan. Kolek oli kuluneella kaudella puolustuspään ehdoton ykkösmies. Myös hyökkäyspäässä mies kävi tekemässä tuhojaan. Miehen mahdollinen lopettaminen jättää ison reiän Hokin puolustukseen.

Hokin tilanne on siinä mielessä positiivinen, että halukkaita uusiksi Hokkilaisiksi tuntuu riittävän. Tiedusteluja pelipaikasta on valmentaja Meriläisen mukaan tullut niin paljon ettei niitä kannata edes luetella. Meriläisen mukaan ensin kartoitetaan kuitenkin nykyiset Hokkilaiset. Suullisia neuvotteluja on jo käyty, mutta paperille on saatu vasta hyökkääjä Marko Kilpeläisen allekirjoitus. Hokin ei kannata Meriläisen mielestä lähteä pelaamaan rahalla, vaan etsiä pelaajia jotka ovat valmiita tekemään työtä ja sitoutumaan pelaamiseen Hokissa. Aluksi kursitaan kokoon pakisto, joka kuluneella kaudella vuosi ajoittain pahasti. Suomi-Sarjassa otteluita Hokille kääntänyt maalivahti Ville Salminen on ilmaissut halunsa jatkaa seurassa. Myös pudotuspeleissä hyvin torjuneen Sami Kitinpramin kanssa keskustellaan jatkosta. Hokki tarvitsee Mestikseen Meriläisen mielestä kaksi tasavahvaa maalivahtia. Kainuun prikaati ja OKL toimivat hyvinä pelaajien houkuttelijoina.

Kiikarissa playoffit

Hokin tavoitteena on sijoittuminen Mestiksen runkosarjassa kahdeksan joukkoon. Meriläinen uskoo että kovalla työnteolla ja halulla pääsee pitkälle: ”Tavoitteita pitää olla, turha sinne on sarjapaikkaa lähteä varmistelemaan”. Voitokkaasti päättynyt kausi opetti Meriläiselle keskittymisen tärkeyden ja sen, että materiaalin pitää olla runsas. Kärppien kanssa tehtävän yhteistyön syvyydestä käydään keskusteluja vielä kuluvalla viikolla.

» Lähetä palautetta toimitukselle