Timo Hakanen Ruotsiin

LIIGA / Uutinen
Ässissä ilman pelipaikkaa jäänyt Timo Hakanen hakee uralleen uutta nostetta Ruotsista. Keskushyökkääjän uusi työnantaja on Division 1:ssa, eli Ruotsin kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla, pelaava Skövde IK.

26-vuotias Timo Hakanen jäi keväällä ilman seuraa, kun Ässät ei halunnut käyttää optiotaan mieheen. Kysyntää ei ollut myöskään muista liigaseuroista, ja tiettävästi Hakanen harkitsi jo uransa lopettamistakin.

Skövde IK:ssa Hakaselle on luvassa ykkössentterin rooli. Taitopelaajana tunnettu porilainen lieneekin varsin kova vahvistus Division 1:n tasolla. Hakanen on Skövden toinen suomalaisvahvistus, sillä aikoinaan Ilveksessä liigassakin yrittänyt Jarno Honkonen aloittaa seurassa toisen kautensa.

Hakanen oli 1990-puolivälissä Ässien kovimpia tulevaisuuden toivoja. Hän oli myös nuorten maajoukkueiden vakiokalustoa. Hakanen herätti kiinnostusta myös rapakon toisella puoella, ja San Jose Sharks varasikin hänet vuoden 1995 draftin kuudennella kierroksella.

Hakanen ei ole kuitenkaan milloinkaan kyennyt tekemään todellista läpimurtoaan kansalliseen, saati sitten kansainväliseen, eliittiin. 1990-luvun loppu sujui kyllä Ässien vakiokokoonpanossa, mutta roolina oli pelata vuodesta toiseen nelossentterinä.

Ikuisen lupauksen leiman otsaansa saanut Hakanen lähti kesällä 2000 kehittymään Jukka Rautakorven kouluun Tampereelle. Vastuuta ei kuitenkaan tullut Tapparassakaan, ja niinpä miehen tie vei vain 13 pelin jälkeen Itävallan liigaan.

Lustenaun riveissä isokokoinen sentteri onnistui varsin hyvin ja hän viihtyikin seurassa kaksi kautta. Sen jälkeen nahkaansa luonut Ässät kutsui kasvattinsa 1+1-vuotisella sopimuksella takaisin yrittämään läpimurtoa vihdoin myös SM-liigassa. Sitä ei kuitenkaan lopulta tapahtunut Mika Toivolankaan valmennuksessa, vaikka peliaikaa siunaantuikin aiempia yrityksiä enemmän. Taitotasollisesti mies täytti paikkansa, mutta kokonaisesitys jäi lupaavasta alkukaudesta huolimatta vaatimattomaksi. Ongelmaksi muodostui edelleen ennen kaikkea se, että liikettä ja tehoja ei löytynyt riittävästi. Niinpä Ässien valmennusjohto katsoi, ettei Hakasen palveluksia tarvita ensi kauden patapakassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle