Tim Velemirovich ja Adam Meyer HeKin haaviin

MESTIS / Uutinen
Heinolan Kiekko julkaisi perjantaina kuuden pelaajan sopimukset. Viime kaudelta jatkaneen puolustaja Dan Marklundin lisäksi vahvuuteen liittyvät hyökkääjät Tim Velemirovich, Topi Ahola ja Antti Hölli, sekä puolustajat Adam Meyer ja Pekka Saittakari.

HeKin ensi kauden joukkue alkaa hahmottua. Seuralla on nyt sopimukset kolmen maalivahdin ja seitsemäntoista kenttäpelaajan kesken. Menestystä haetaan nuorilla pelaajilla ja avuilla rapakon takaa.

Mielenkiintoisin ja suurelle kansalle tuntemattomin on Tim Velemirovichin nimi. HeKi odottaa Velemirovichilta tehoja hyökkäykseen. 28-vuotias kanadalainen on pelannut kaksi viime kautta SPHL-liigaa Fayetteville FireAnzin riveissä ja takonut siellä 108 ottelussa 169 tehopistettä. Tehot ovat jopa kovemmat kuin KooKoon tähtipelaajilla Kory Bakerilla ja George Nistasilla samassa sarjassa.

24-vuotiaan amerikkalaispuolustaja Adam Meyerin viime kauden seura ECHL-sarjassa oli Pensacola Ice Pilots. Viime vuodet Amerikan mantereella kiekkoillut HeKi-kasvatti Pekka Saittakari on pelannut urallaan samassa joukkueessa Meyerin ja Velemirovichin kanssa ja tuntee pelaajat hyvin.

− Saittakari on pelannut kuusi kautta Amerikassa ja harjoitellut monet kesät Heinolassa ja pelannut harjoituspelejäkin meillä. Meyer ja Velemirovich ovat olleet hänen seurakavereinaan, eri kausina tosin. Pekasta on ollut paljon apua ulkomaalaisten saamisessa Heinolaan, kiittelee HeKin urheilutoimenjohtaja Janne Sinkkonen.

− Velemirovich on tehnyt SPHL-liigassa todella kovia tehoja ja hänen odotetaan tekevän paljon pisteitä myös meillä. Meyerilta on lupa odottaa fyysistä peliä ja hän osaa myös liikuttaa kiekkoa. Meyer on ollut pidetty joukkuepelaaja. Molemmat halusivat uusia haasteita Euroopasta. Heidän varaansa lasketaan ensi kaudella paljon, kertoo Sinkkonen luottavaisena.

Lahtelaiskasvatti Topi Aholan Janne Sinkkonen tuntee henkilökohtaisesti ja seurannut jo pidempään hänen otteitaan. Ahola tavoittelee pelipaikkaa liigasta. Hän oli toissa vuonna mukana voittamassa A-nuorten SM-kultaa Pelicansin riveissä. Antti Hölli siirtyy Heinolaan Tapparan A-junioreista, jossa hän teki runkosarjan 41 ottelussa tehot 16+16.

− Höllillä on ollut sopimus Tapparan kanssa ja pelannutkin kymmenen liigapeliä. Valmentaja Kari Eloranta tietää hänet Tampereen ajoiltaan. Hänelle järjestyi työpaikka Lahteen, joka auttoi hänen saamisessaan meille. Molemmat nuoret tulevat olemaan vahvistavia elementtejä, kertoo Sinkkonen.

Dan Marklund jatkaa meillä. Hän osoitti viime vuonna pystyvänsä tekemään pisteitä mukavasti myös puolustajan tontilta ja teki myös oman piste-ennätyksensä Mestiksessä. Monipuolisena pelaajana häntä voidaan käyttää puolustajan ja hyökkääjän tontilla.

− Joukkueessa on vielä vapaita paikkoja. Muutama täsmähankinta vielä haussa. Elokuussa selviää tarkemmin mahdolliset pelaajat yhteistyöseura Pelicansista. Meillä tulee olemaan erittäin kilpailukykyinen joukkue sarjaan, Sinkkonen lopettaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös