Terran Sandwith uusi Jokeri-puolustaja

LIIGA / Uutinen
Jokerien ensi kauden nimekkään joukkueen puolustuspää alkaa olla pikapuoliin valmis. Sami Heleniuksen jäätyä NHL:ään, hankki puolustava mestari fyysisen pelin spesialistiksi kanadalaispakki Terran Sandwithin, joka saapuu Suomeen Iso-Britannian liigan Belfast Giantsista.

Terran Sandwith on raamikas (193 cm, 95 kg) puolustaja, jolla on ikää 30 vuotta. Sandwith on urallaan pelannut kahdeksan NHL-peliä Edmontonissa kaudella 1997-1998, muutoin miehen ura on kulkenut WHL-juniorikiekon kautta AHL- ja IHL- peleihin. Kanadalainen on ollut nuorena lupaava pelaaja, mistä osoituksena toisen kierroksen NHL-varaus Philadelphiaan vuonna 1990, mutta NHL-ura ei koskaan auennut.

Sandwith on pelannut puolustavassa ja jopa poliisin roolissa urallaan, sillä farmiliigoissa yhden kauden piste-ennätys on vain 12 (4+8), mutta jäähyennätys 213 minuuttia. Yhteensä Sandwith on pelannut 487 AHL- ja IHL-peliä. Viime kaudella Sandwith tuli Eurooppaan pelaamaan ja siirtyi monien pohjoisamerikkalaisten tapaan Iso-Britannian liigaan. Pohjois-Irlannin pääkaupungin Belfastin joukkueessa kulunut kausi alkoi Sandwithilta heikosti, mutta valmentajan luottaessa häneen paransi hän otteitaan koko ajan ja oli keväällä yksi joukkueen tärkeimpiä pelaajia.

» Lähetä palautetta toimitukselle