Teräväinen tehokkaana mestarien kohtaamisessa

Tuttu näky viime keväältä - Teräväinen ja Blackhawks juhlivat.
Kotijoukkueet olivat rautaa yön kolmen ottelun NHL-kierroksella jokaisen ottelun päätyttyä kotivoittoihin. Teuvo Teräväinen nautiskeli Patrick Kanen tarjoilusta, kun Los Angeles Kingsin voittoputki tuli päätökseen.

Teuvo Teräväinen pääsi jälleen maalin makuun neljän pisteettömän ottelun jälkeen, kun helsinkiläisen edustama Chicago Blackhawks kaatoi kotonaan Los Angeles Kingsin lukemin 4-2 kahden edelliskevään Stanley Cup -mestarin kohtaamisessa.

Ilman Duncan Keithiä ja Marian Hossaa pelannut viime kauden valtias Blackhawks meni ottelussa johtoon kapteeninsa Jonathan Toewsin osumalla, mutta ensimmäiselle erätauolle mentiin silti vierailijoiden johdossa, kun Alec Martinez ja Anze Kopitar heiluttivat maaliverkkoa Corey Crawfordin selän takana erän loppuminuuteilla.

Toinen erä pelattiin maalittomana, mutta kolmannessa kotijoukkue jyräsi voittoon. Tahtipuikkoa heilutti Patrick Kane, jonka rannelaukaus tasoitti ottelun erän toisella minuutilla.

Kane jatkoi show'taan vielä ennen erän puolta väliä. Hän tarjoili upeasti maalin takaa Teräväiselle avopaikan johtomaaliin, 3-2. Venäläissentteri Artjom Anisimov ratkaisi kamppailun lopullisesti alivoimamaalillaan, kun vajaa kaksi minuuttia kolmatta erää oli pelaamatta. Toews sai kiekon haltuunsa keskialueella ja vapautti Anisimovin läpiajoon.

Näin Kingsin voittoputki jäi seitsemän ottelun mittaiseksi. Blackhawks puolestaan palasi voittokantaan kärsittyään loppuviikolla kaksi vierastappiota Winnipegissä ja St. Paulissa.

Nuoriso-osasto johti Canucksin voittoon

Vancouver Canucks saa kiittää nuorisokaartiaan 4−1-kotivoitosta Philadelphia Flyersia vastaan. Suomensukuinen tulokaslaituri Jake Virtanen vei Canucksin ottelun kolmannessa erässä 3−1-johtoon komealla soolomaalillaan. Maali oli Virtaselle uran ensimmäinen NHL:ssä. 19-vuotias kanadalais-suomalainen sai juuri hiljattain kuulla, ettei Canucks aio lähettää nuorta miestä enää junioriliigaan.

Kahden vuoden takainen Canucksin ykköskierroksen varaus Bo Horvat tuki Virtasta hienosti. Horvat teki maalin ja kirjautti maalisyötön kotivoitossa. Myös Jannik Hansen ja Matt Bartkowski tekivät maalin mieheen, Flyersin ainokaisen viimeisteli Claude Giroux.

Niemi nöyrtyi Torontossa

Antti Niemi hävisi selvästi maalivahtien taiston Toronto Maple Leafsin ja Dallas Starsin välisessä kamppailussa. Niemi torjui 22 kertaa, mutta kaivoi kiekon neljästi selkänsä takaa, kun vastakkaisessä päädyssä James Reimer venyi peräti 43 torjuntaan antautuen vain kerran.

Maple Leafs voitti siis Starsin lukemin 4-1. Näin torontolaisryhmä saalisti kauden ensimmäisen kotivoittonsa ja katkaisi Starsin voittoputken kolmen voiton mittaiseksi. Joffrey Lupul johdatti Reimerin ohella Maple Leafsin voitonmarssia kolmella tehopisteellä.

Maple Leafsin Leo Komarov jäi ilman tehopisteitä saatuaan peliaikaa reilu 15 minuuttia. Starsin Jyrki Jokipakka ei pelannut.

TORONTO - DALLAS 4-1
CHICAGO - LOS ANGELES 4-2
VANCOUVER - PHILADELPHIA 4-1