Temirtaun suomalaisvahvuus kasvaa yhdeksään

Muut Sarjat / Uutinen
Rantanen on tuttu kasvo Hokin riveistä.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Jo aiemmin peräti seitsemän suomalaisen kanssa sopimukseen päässyt kazakstanilaisseura Arystan Temirtau jatkoi suomalaisvärin haalimista joukkueeseen, kun Janne Laakkonen ja Anssi Rantanen tekivät sopimukset.

Kovaotteisena puolustajana tunnettu Anssi Rantanen on urallaan TPS:n, Lukon ja Ässien paidassa pelattujen 158 Liiga-ottelun lisäksi ehtinyt edustamaan 322 ottelun verran Mestiksessä Hokkia, FPS:ää ja LeKiä.

32-vuotias puolustaja ei urallaan ole juurikaan tehoilla mässäillyt, mutta jäähyjä on kertynyt senkin edestä, sillä hän on Mestiksen kaikkien aikojen jäähypörssin kakkossijalla 662 jäähyminuutillaan. Viime kauden forssalaiskasvatti aloitti Mestiksessä Hokin riveissä, mutta siirtyi loppukaudeksi Tanskan pääsarjan SønderjyskEen, jossa kausi päättyi mestaruusjuhliin.

Janne Laakkonen puolestaan edustaa täysin toisenlaista pelityyliä. Juonikas hyökkääjä on nimittäin urallaan tehnyt KalPan, HPK:n, HIFK:n ja Ilveksen paidassa pelatuissa 493 Liiga-ottelussa komeat 106+229-tehot. Edelliskaudella Ruotsin Hockeyettanin Sundsvallin paidassa pelannut Laakkonen ehti keräämään 10 ottelussa tehot 3+9.

Kazakstanilaisseuran suomalaisyhdeksikön täydentävät Teemu Seppänen, Joonas Kuusela, Joni Haverinen, Markku Tähtinen, Jere Laaksonen, Tomi Pekkala ja Kari Sihvonen.

» Lähetä palautetta toimitukselle