Teijo Räsäsestä Ilveksen valmentaja

LIIGA / Uutinen
Tampereen Ilves julkisti uuden valmentajansa nimen. Ari-Pekka Selinin seuraajaksi on valittu aiemmin SM-liigassa HPK:ta ja SaiPaa valmentanut Teijo Räsänen.

Teijo "Teisa" Räsänen on pelannut omalla pelaajaurallaan maalivahtina Saimaan Pallossa 1970-luvun alkupuolella. Parhaaksi saavutukseksi tuli A-nuorten SM-kulta vuonna 1970.

Valmentajana Räsänen on toiminut kolme kautta Vaasan Sportin joukkueessa I divisioonassa.
HPK:ssa Räsänen toimi pitkäaikaisena 2-valmentajana yhteistyössä useiden eri päävalmentajien kanssa. Kerhon päävalmentajana Räsänen aloitti kaudella 1998-99 astuessaan Alpo Suhosen saappaisiin. Räsänen valmensi joukkueen kahdesti pronssille. Kolmas kausi HPK:n peräsimessä ei enää menestystä tuonut, ja miehen pitkä työsarka Hämeenlinnassa päättyi kauteen 2000-01.

HPK:n peräsimestä Räsänen siirtyi oman kasvattiseuransa SaiPan käskijäksi. Ura Lappeenrannassa jäi lyhyeksi, sillä heikosti menestynyt joukkue erotti valmentajansa tammikuussa.

- Räsänen on ollut syksyn sivussa ja seurannut SM-liigaa, katsojan näkökulmasta. Räsäsen kanssa päästiin nopeasti yhteisymmärrykseen asioista. Näissä asioissa toimitaan nopeasti. 8 tappiota on syönyt joukkueen itseluottamusta. Nyt on aika kääntyä voittojen tielle, kertoi uudesta valmentajanimityksestä Ilveksen toimitusjohtaja Risto Jalo.
Jalon mukaan oltiin myös muihin valmentajiin yhteydessä, mutta nimiä ei Jalo kertonut.

- Joukkueen työmoraali on hyvä ja joukkue on pelannut hyvin. Eikä mitään ristiriitoja ole joukkueen sisällä ollut, jatkoi Jalo Ilveksen joukkueesta.

Teijo Räsänen on perillä Ilveksen pelistä. Eilisen tv-ottelun hän seurasi peliä televisiosta. Ja hän on syksyn seurannut liigaa muutenkin.

- Voittamisen kynnys on kasvanut joukkueessa. Kun se kasvaa, niin se tuo tuskaa pelaajille. Ensimmäisenä minun pitää tuoda positiivinen ilme joukkueelle ja unohtaa kaikki mitä on aikaisemmin tapahtunut. Nyt lähdetään uuteen sarjaan, analysoi ensimmäisiä tehtäviään Teijo Räsänen.

- Joukkueeseen on saatava itseluottamusta pelaajille, uskoa saatava joukkueeseen sekä pelko pois virheiden tekemisestä. Itseluottamusta saadaan harjoittelun ja pelaajien henkilökohtaisten palaverien kautta. Ilveksessä on Räsäsen mukaan hyviä nuoria pelaajia sekä hyviä ulkomaalaisia. Myös konkariosasto on hyvin edustettuna. Materiaalissa on potentiaalia, Räsänen analysoi uutta joukkuettaan.

- Tavoitteita on turha tässä vaiheessa joukkueelle asettaa, eikä sarjataulukkoa kannata tuijotella. Tänään harjoitellaan hyvin ja huomenna on ensimmäinen peli Pelicanseja vastaan, puheli Räsänen alkumetreistä joukkueen parissa.

- Olen intoa täynnä. Otan työn suurena haasteena perinteikkään seuran valmentajana. Patterit on ladattu täyteen kesällä, mm. pelaamalla golffia.
SM-liigan tuomareita on ollut ikävä, lopetteli Räsänen.

» Lähetä palautetta toimitukselle