Teemu Virtala palaa Hokkiin

MESTIS / Uutinen
Kajaanin Hokissa kolme täyttä kautta kiekkoillut ja Mestiksen mestaruuden voittanut Teemu Virtala palaa Kajaaniin yhden vuoden sopimuksella. Samalla seura tiedotti solmineensa vuoden jatkopahvit Ville Komulaisen ja Aleksi Sillanpään kanssa.

Hokin hyökkäysosasto sai tiistaina kolme kovaa vahvistusta, kun joukkue kiinnitti rivehinsä sentterit Teemu Virtalan, Ville Komulaisen ja Aleksi Sillanpään. Kolmikosta Virtala ja Sillanpää olivat juhlimassa avainpelaajina Mestiksen mestaruutta kaudella 2006–2007, kun taas Komulainen aloittaa seurassa neljännen kautensa.

Mestaruuskaudella pudotuspelit mukaan lukien huikeat 68 syöttöpistettä kerännyt Virtala palaa mieluusti tuttuihin maisemiin.

– Kajaanista on hyviä muistoja. Minä elän vielä parin ulkomailla pelatun kauden jälkeen siinä mestaruushuumassa ja mitalikannassa, sinällään hyvä etten näitä paria kautta ole Hokissa nähnytkään. Nyt on aika palauttaa Hokki mitalitaistoihin ja tappelemaan mestaruudesta. Itse en lähde pelaamaan mistään muusta kuin voitosta.

Hokin ohella Virtala on ennättänyt tahkoamaan SM-liigaa KalPan riveissä. Viimeisten kahden kauden aikana mies vaikutti niin Itävallassa kuin Norjassa.

– Itsellä oli vaikea tilanne päättää ensinnäkin lähdenkö vielä ulkomaille vai jäänkö Suomeen. Kun päätin jäädä kotimaahan, ei ollut vaikea päättää, että seura on Hokki. Takana on kaksi kautta, jotka ovat molemmat päättyneet tappioon finaaliotteluissa, se tie alkaa nyt riittää.


Hokki sai himoitsemansa sentterin takaisin.

Ykkösketju Virtalan ympärille

Hokin päävalmentaja Petri Mattila kertoo, että Virtalan ympärille rakentuu joukkueen ykkösnyrkki. Tätä varten haussa on vielä 1-2 hyökkääjää.

– Hän [Virtala] haluaa johtaa kaukalossa, olla kentällä kun pelejä ratkotaan – sitä häneltä toki odotetaankin. Virtala on esimerkillään pystynyt sytyttämään joukkueita, ja jäällä hänen tekemisensä on taattua laatua, Mattila näkee.

Hokin sentteriosasto alkaa olla hyvällä mallilla Ville Komulaisen ja Aleksi Sillanpään jatkosopimusten myötä.

Toukokuussa olkapääleikkauksessa käväissyt Komulainen arvelee omien sanojensa mukaan olevansa täydessä tikissä elokuun alussa, joten aikaa täysipainoiseen harjoitteluun jää reilu kuukausi.

– Hän on monipuolinen joukkuepelaaja, ja edustaa samalla myös hokkilaista perinnettä joukkueessa. Odotan kovasti syyspuolta vuodesta, ja sitä kun lääkäri antaa hänelle luvan aloittaa harjoitella ja pelata täysillä, Mattila sanoo.

Rouhijapuolta ensi kauden joukkueessa edustaa Aleksi Sillanpää. HC Luvian riveissä kautensa aloittanut ja sittemmin Hokkiin siirtynyt Sillanpää jäi pisteittä pelaamissaan 19 ottelussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle