TPS - JUK
KAL - HPK
KOO - SPO
KÄR - ÄSS
LUK - ILV
TAP - JYP
FLA - TOR 2.00
CBJ - MTL 2.00
WSH - NYI 2.30
CAR - OTT 2.30
CGY - DET 4.00
ARI - PIT 4.00
VAN - BUF 5.00
NJD - ANA 20.00
COL - LAK 22.00

Teemu Seppäsestä Hokki-vahti

MESTIS / Uutinen
Mestis-tason läpimurtokautensa Joensuussa torjunut maalivahti Teemu Seppänen palaa aiemman seuransa Kajaanin Hokin maalille. Hokki on tehnyt sopimukset myös Jonne Hattusen, Joel Lehdon ja Niko Kähösen kanssa.

21-vuotias maalivahti Teemu Seppänen edusti Hokkia jo mestaruuskaudella 2006–07, mutta ei päässyt silloin pelaamaan kuin yhden ottelun. Kevääksi Seppänen siirtyi Jokipoikiin, jossa torjui itsensä kuluneen kauden aikana Mestis-vahtien kärkiryhmään. Runkosarjan 29 ottelun torjuntaprosentti oli 91,60.

– Hyvältä tuntuu palata. Asiat kävi sitten lopulta nopeasti, kun alettiin neuvotella, Seppänen valottaa.

– Kämppä on valmiina, tyttöystävä opiskeli täällä jo viime vuoden ja ammatti on. Nyt voi keskittyä pelkästään pelihommiin, ja tavoitteena on onnistunut, ehjä kausi.

Hokki julkaisi myös kolme muuta sopimusta tulevalle kaudelle. Pakistossa jatkaa talven aikana runkopelaajan paikan lunastanut Jonne Hattunen, 22. Uutena miehenä Kainuuseen saapuu kärppäkasvatti Joel Lehto, 20. Oikealta ampuva Lehto oli kuluneella kaudella Kärppien A-nuorten toiseksi tehokkain puolustaja tehopisteillään 1+10.

– Hokissa kuuluu olevan tekemisen meininkiä, ja itsellä on tavoitteena lähteä haastamaan kokeneita pelaajia, sanoo Lehto, joka suorittaa samalla varusmiespalvelustaan Kainuun Prikaatissa.

Kajaanilaishyökkääjistössä jatkaa pienessä roolissa ollut Niko Kähönen, 20. Yhteensä pelaajasopimuksia on valmiina nyt seitsemän.

– Rauhallisesti ja tavoitteellisesti rakennetaan joukkuetta. Tässä ollaan kuitenkin vasta huhtikuun alussa, ja hyvällä alulla ollaan joukkueen rakentamisessa, manageri Olli-Pekka Hakkarainen toteaa.

– Tähtäin on jälleen pudotuspeleissä, ja täsmähankintoja tullaan vielä tekemään. Vaihtuvuus ei todennäköisesti tänä vuonna ole niin suuri kuin parina aikaisempana vuonna.

Valmentajatilanteeseen valaistusta huhtikuun aikana

Valmentajakysymys kaudelle 2008–09 on vielä auki. Mestaruuteen ja hopeaan Hokin valmentanut Kai Suikkanen ilmoittaa huhtikuun aikana, käyttääkö hän voimassa olevassa sopimuksessaan olevan purkupykälän.

– Purkupykälät mahdollistavat eteenpäin menon omalla uralla. Katsotaan mitä maailma tuo tullessaan, vai tuoko mitään, Suikkanen sanoo.

– Ei Hokki ole pois suljettu vaihtoehto, mutta tässä vaiheessa kautta on myös eettisesti korrektia Hokkia kohtaan irrottautua, jos on lähteäkseen.

Samoilla linjoilla on myös manageri Hakkarainen.

– Olemme enemmän kuin tyytyväisiä Suikkaseen. Mutta samalla tavalla kuin pelaajillekin toivotaan isompia kuvioita, niin jos valmentajalle tarjotaan vaikka taloudellisesti huimaa tilaisuutta, kyllä minä tökkään häntä eteenpäin, Hakkarainen luonnehtii.

» Lähetä palautetta toimitukselle