Teemu jatkaa lännen lämmössä

NHL / Uutinen
Teemu Selänne piti sanansa ja jäi vaiherikkaan neuvottelurupeaman jälkeen Kalifornian lämpöön. Selänne sanoi sopimustoiveissaan painottavansa mahdollisuutta voittaa Stanley Cup. Sharks kuuluu kuitenkin NHL:n ns. parempiin joukkueisiin, ja kun ehdottomat huippujoukkueet Colorado ja Detroit eivät tarjonneet Selänteen haluamaa sopimusta koki mies parhaaksi pysyä aloillaan.

Viime kauden pudotuspeleissä San Jose tippui Coloradolle toisella kierroksella; ensi kaudella odotukset ovat huomattavasti korkeammalla, sillä varsin iskukykyinen joukkue on GM Dean Lombardin toimesta onnistuttu pitämään hyvin kasassa. Teemu ei ole urallaan vielä tosissaan päässyt tavoittelemaan Stanley Cupia. Winnipegissä mestaruuspokaalista oli turha haaveilla ja sama tilanne paljastui myös hyvin nopeasti Anaheimissa, sillä joukkueesta ei Teemun ja Paul Kariyan lisäksi juuri kovia pelimiehiä löytynyt.

Ensimmäisellä kaudellaan Sharksissa Teemun pudotuspelit menivät penkin alle peukalomurtuman takia, mutta tämän vuoden pleijareissa Teemun pelissä oli jo todellista kannunmetsästystä. Viime keskiviikkona 32 vuotta täyttänyt tähtilaituri on varmasti miettinyt kumpi on tässä vaiheessa uraa tärkeämpää, hyvä mahdollisuus joukkueen menestymiseen vai kaikkein suurin palkkatarjous. Osaltaan Selänteiden ratkaisuun varmasti vaikutti myös halu pysyä lämpimällä ja aurinkoisella Yhdysvaltain länsirannikolla, johon perhe sen jälkeen on asettunut ja rakentanut kotinsa, kun Teemu aikoinaan kaupattiin Anaheimiin suomalaisen kylmästä Winnipegistä.

Sopimuksen kesto on 1+1 vuotta, jossa optio on pelaajalla. Rahallinen arvo on yhteensä 13 miljoonaa eli 6,5 miljoonaa vuodessa, joka on suunnilleen saman verran kuin myös joukkueen kapteeni Owen Nolan tienaa vuodessa.

Teemu ei halunnut sitoutua pitkäksi aikaa yhteen seuraan peläten Anaheim-efektiä, jossa joukkue lopettaa satsaamisen mestaruuteen. Lombardi kerkesi neuvottelemaan hieman pitempään Selänteen kanssa kuin liigan muut managerit ja tiesi koko ajan minkä mittaisen sopimuksen Teemu suostuu allekirjoittamaan.

Sharkseille Selänteen jatkosopimus oli erittäin positiivinen yllätys. Kovia
nimiä ei enää ole paljoa tarjolla, etenkään sillä hinnalla millä Teemu suostuu
pelaamaan. Manageri Dean Lombardi on aina painottanut hyvää palkkakemiaa, jossa
ei lähdetä maksamaan suuria summia pelaajille, jotka eivät sellaisia
ehkä ole ansainneet. Selänteen kohdalla ei kenties ollut kyse siitä, onko
palkka ansaittu, vaan että uusi omistajarypäs ei mahdollisesti halua nostaa
palkkakustannuksia aivan tähtitieteellisiksi. Sharksien täytyy varata rahaa mm.
maalivahti Evgeni Nabokovin palkankorotukseen.

Selänteen pysyminen joukkueessa on hyvä uutinen myös tutkapari Patrick Marleaun
kannalta, sillä päästyään Teemun kanssa samaan ketjuun mies teki maaleja lähes
joka ottelussa, ollen myös pudotuspeleissä Sharksien paras maalintekijä ja
pistemies. Selänne ja Nolan ovat myös yksi liigan vaarallisimmista kaksikoista
oikealla laidalla. Usealla joukkueella ei riitä jarruketjuja Sharksien leveänä
säilyvälle hyvien maalintekijöiden rintamalle .

» Lähetä palautetta toimitukselle