Tappio tuo vastaan kisaisännät – Näin määrittyy Leijonien jatko Ruotsi-tuloksen perusteella

MAAJOUKKUE / Uutinen
Leijonat on voittanut kaksi ensimmäistä alkulohko-otteluaan.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Leijonat pelaa alkulohkon viimeisen ottelunsa tänään sunnuntaina Ruotsia vastaan. Voitolla on luvassa lohkovoitto, tappiolla lohkon kakkostila.

Olympialaisissa alkulohkon voittajat etenevät suorana puolivälieriin. Puolivälierävaiheeseen voittajat saavat seurakseen parhaan lohkokakkosen.

Suomi on varmistanut jo sen, että se on vähintään lohkokakkonen. Mikäli Leijonat häviää lohkon päätösottelussa, voi se vielä olla paras lohkokakkonen, mikäli Kanada kokisi pistemenetyksiä Etelä-Korealle. Tämä vaihtoehto voidaan kuitenkin sulkea pois, koska sen todennäköisyys on äärimmäisen marginaalinen.

Toinen vaihtoehto parhaaksi lohkokakkoseksi menee niin, että Kanada voittaa Korean alle kolmella maalilla, ja Suomi häviää Ruotsille varsinaisen peliajan jälkeen. Jos Kanada tekee tasan kolme maalia korealaisia enemmän, ratkaisevat tilanteen Suomen ja Kanadan tehdyt maalit. Parhaana lohkokakkosena Suomi etenisi puolivälieriin suoraan, jolloin vastaan tulisi Kanada-Etelä-Korea-neljännesvälierän voittaja.

Voitolla Ruotsista Suomi voittaa siis oman lohkonsa, jonka turvin se etenisi suoraan puolivälieriin. Puolivälierävaiheessa tässä tilanteessa tulisi vastaan Sveitsi-Saksa-neljännesvälierän voittaja. Jos Suomi voittaisi tämä taistelun, tulisi välierässä vastaan Kanada, Ruotsi tai Etelä-Korea toisesta pudotuspelipuun haarasta.

Jos Suomi ottelunsa häviää, joutuu se todennäköisimmin neljännesvälierään, jossa vastaan asettuisi kisaisäntä Etelä-Korea. Näin ollen puolivälierässä tulisi vastaan Kanada ja välierässä Ruotsi, Sveitsi tai Saksa.

Finaalissa Suomi kohtaisi joka tapauksessa toisen pudotuspelipuun parhaan joukkueen. Todennäköisesti se on turnauksen selkeä ennakkosuosikki Venäjän olympiaurheilijat, joka aloittaa talkoonsa puolivälierävaiheesta.

» Lähetä palautetta toimitukselle