TPS - JUK
KAL - HPK
KOO - SPO
KÄR - ÄSS
LUK - ILV
TAP - JYP
FLA - TOR 2.00
CBJ - MTL 2.00
WSH - NYI 2.30
CAR - OTT 2.30
CGY - DET 4.00
ARI - PIT 4.00
VAN - BUF 5.00
NJD - ANA 20.00
COL - LAK 22.00

Tapparalle neljä uutta pelaajaa - Janne Ojanen jatkaa

LIIGA / Uutinen
SM-liigassa kuluneella kaudella viidenneksi sijoittunut Tappara vahvistaa rivejään neljällä uudella pelaajalla. Kirvesrintapaidan pukevat päälleen ensi kaudella puolustajat Teemu Aalto ja Dale Clarke, laitahyökkääjä Niko Nieminen ja maalivahti Tommi Nikkilä.

28-vuotias Teemu Aalto palaa Suomeen 2+1-vuotisella sopimuksella Ruotsista, jossa hän pelasi kaksi viime kautta Timrån riveissä. Hän oli joukkueensa toiseksi paras pistemies tällä kaudella tehoilla 3+17=20. Keväällä hän käväisi pelaamassa muutaman ottelun myös Sveitsissä.

SM-liigassa Aalto on edustanut HPK:ta viiden kauden ajan. Parhaalla kaudellaan kovalaukauksinen puolustaja tykitti peräti 13 maalia ja yhteensä 30 tehopistettä. Kokkolasta maailmalle lähtenyt Aalto on pelannut myös Tapparan A- ja B-junioreissa 1990-luvun puolivälissä.

Dale Clarke, 28, pelasi kirvesrinnoissa jo kauden 2003-04, jolloin hän teki tehopisteet 2+3 ja oli joukkueen plusmiinustilaston ykkönen lukemalla +16. Kaksi viime kautta kanadalainen on pelannut Saksassa, ensin Wolfsburgissa ja kuluneella kaudella Kasselissa, jossa 52 ottelussa syntyi tehot 5+12=17. Hyvänä luistelijana ja varmana peruspuolustajana Clarke on saanut tililleen myös kolme NHL-ottelua St. Louis Bluesin riveissä. Hänen sopimuksensa Tapparaan on yksivuotinen.

Kesällä 24 vuotta täyttävä Niko Nieminen siirtyy kirvesrintoihin kolmevuotisella sopimuksella Espoon Bluesista, jossa hän on ehtinyt pelata jo parisataa SM-liigaottelua. Kaukalossa kovasti töitä tekevän laitahyökkääjän viime kausi oli hänen uransa paras: runkosarjassa tehoja syntyi yhdeksän maalin ja neljän syöttöpisteen edestä, pudotuspeleissä tuli kolme syöttöpistettä.

28-vuotias Tommi Nikkilä tulee Tapparan maalin suulle JYPistä, jossa hän on torjunut kolme edellistä kautta. Kuluva kausi jäi tyngäksi loukkaantumisen vuoksi ja Nikkilä pelasi vain kuudessa ottelussa. Tapparan maalivahtivalmentaja Ilari Näckel tuntee Nikkilän hyvin jo Jyväskylän ajoilta, ja yhteistyö jatkuu nyt kirvesrinnoissa. Nikkilän sopimus on kaksivuotinen.

Uusien pelaajien lisäksi kirvesrintojen kapteeni Janne Ojanen on tehnyt yhden vuoden jatkosopimuksen. Tällä kaudella Ojanen teki tehot 7+21 ja nousi SM-liigan kaikkien aikojen pistepörssissä jo neljännelle sijalle.

Päävalmentajaehdokkaita vielä useita

Tapparan edustusjoukkue aloitti harjoituskautensa tänään keskiviikkona, vaikka uutta päävalmentajaa Jukka Rautakorven tilalle ei ole vielä valittu. Uutta päävalmentajaa etsitään niin kotimaisista kuin ulkomaisistakin hyvistä kandidaateista eikä valinta-aikataulua ole lyöty lukkoon.

Melko vähän muuttuneen joukkueen harjoitusvahvuuteen nostetaan omia junioreita. Muun muassa 18-vuotiaiden MM-hopeaa viikonloppuna voittaneet puolustaja Miko Malkamäki ja hyökkääjä Niclas Lucenius sekä MM-joukkueessa varamiehenä ollut puolustaja Harri Ilvonen aloittavat harjoituskautensa edustusjoukkueen mukana.

» Lähetä palautetta toimitukselle