Tapparaan maali- ja pistepörssien voitot, Jesse Virtanen tehokkain puolustaja

LIIGA / Uutinen
Henrik Haapala ja Veli-Matti Savinainen olivat liigakauden tehokkaimmat hyökkääjät.
Kuva © Jarno Hietanen
Runkosarjan voittanut Tappara hallitsi myös yksilötasolla. Maali-, syöttö- ja pistepörssin kärjessä oli runkosarjan päätyttyä Tappara-pelaaja, myös maalivahtitilastoissa Dominik Hrachovina oli korkealla. Puolustajien ja tulokkaiden pörssivoitot menivät muihin osoitteisiin.

Toisena vuonna peräkkäin Tappara-pelaaja voitti Liigan pistepörssin. Henrik Haapala oli tehoillaan 15+45 myös syöttöpörssin ykkönen. Seurakaveri Veli-Matti Savinainen voitti maalipörssin 30 osumallaan.

Tehokkain puolustaja oli Lukon Jesse Virtanen tehoilla 9+30. Puolustajien maalipörssissä kokemus oli valttia, sillä kärkisijan jakoivat Pelicansin Juha Leimu ja Lukon Janne Niskala 11 maalilla. Leimu tosin pelasi 12 ottelua Niskalaa vähemmän.

Tulokkaiden pistepörssin kärkisijan jakoivat 30 pisteeseen yltäneet HPK:n Teemu Turunen ja Ilveksen Otto Koivula. Turunen teki yhden maalin Koivulaa enemmän, mutta Ilves-hyökkääjä pelasi kahdeksan ottelua vähemmän.

Maalivahdeista eniten peliaikaa sai Jukureiden Sami Rajaniemi, joka pelasi hurjat 52 ottelua. Voitokkain maalivahti oli Tapparan Dominik Hrachovina. Tšekkimaalivahti torjui yhteensä 23 voittoa, voittoprosentti oli 69,23. Molemmissa tilastoissa Hrachovina oli Liigan kärjessä.

Eniten nollapelejä torjui HIFK:n Kevin Lankinen, joka piti maalinsa puhtaana seitsemän kertaa. Hyvänä kakkosena oli HPK:n tulokasvahti Emil Larmi, joka torjui kuusi nollapeliä.

Pienin päästettyjen maalien keskiarvo vähintään 20 peliä pelanneista maalivahdeista oli TPS:n Aleksandar Georgijevillä, joka päästi keskimäärin vain 1.7 maalia ottelua kohden. Myös Tapparan Teemu Lassila, JYPin Pekka Tuokkola ja Kärppien Jussi Rynnäs päästivät keskimäärin alle kaksi maalia.

Paras torjuntaprosentti oli Tapparan Lassilan 92,83, mutta kokenut maalivahti pelasi Hrachovinan varjossa kuitenkin vain 22 ottelua. 48 peliä torjuneen Rynnäksen torjuntaprosentti 92,50 oli toiseksi paras.

» Lähetä palautetta toimitukselle