TAP - KAL
VGK - MIN 1.00
FLA - SJS 2.00

Tappara sopimuksiin nuorten pelaajien kanssa

LIIGA / Uutinen
Tapparan liigajoukkue on solminut jatkosopimukset viime kaudella joukkueessa esiintyneiden Sami Venäläisen ja Miro Laitisen kanssa. Molemmat olivat voittamassa viime talvena myös 20-vuotiaiden MM-hopeaa. Hopeamitalistien lisäksi liigasopimuksen sai maalivahti Sasu Hovi. Koko kolmikko oli viime kaudella voittamassa Tapparalle A-junioreiden mestaruutta.

Sami Venäläinen, 19, esiintyi viime kaudella liigassa 36 kertaa ja onnistui hankkimaan tililleen yhden syöttöpisteen. Viime kaudella Venäläinen oli lähinnä 13. hyökkääjänä, eikä saanut liigassa juuri peliaikaa. Sähäkkä, oikealta ampuva laituri on kuitenkin kehittynyt reilusti kesän aikana ja Tapparan johdon luottamusta Venäläiseen kuvastaa kaksi kautta kestävä sopimus.

Miro Laitinen, 20, sai pelata Venäläistä enemmän viime kauden liigapeleissä, mutta myös hän jäi pieneen rooliin. Laitisen kokonaissaldoksi kertyi 44 ottelua ja tehot 1+3=4. Sekä keskellä että laidassa viihtyvä Laitinen tunnetaan erittäin kovana taistelijana, joka ei anna tuumaakaan periksi kaukalossa. Miron sopimus on kauden mittainen.

Sasu Hovi, 19, nappasi Tapparan kakkosmaalivahdin paikan ja sai täten ensimmäisen liigasopimuksensa. Sopimus kattaa tulevan kauden. Hovi pelasi viime kaudella Tapparan A-junioreissa loistavan kauden ja jätti finaaleissa varjoonsa jopa HIFK:n Ari Ahosen. Pienikokoinen maalivahti on kehittynyt kesän aikana huimasti Jaakko Sirenin opissa ja on valmis pelaamaan liigassa useita otteluita.

Kesällä liigaryhmässä harjoitelleet Jere Myllyniemi, Mikko Mäenpää, Mikko Pukka ja Kristian Kuusela pelaavat tulevan kauden A-junioreissa, mutta heidät kutsutaan tarvittaessa liigajoukkueeseen.

Tapparan kanssa neuvotteluja käynyt Jussi Halme jäi ilman sopimusta. Liigasopimuksen sijasta Halmeelle on löytynyt opiskelupaikka Denverin yliopistossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle