Tappara julkisti ensi kauden joukkueensa

LIIGA / Uutinen
Kirvesrintojen kokoonpanossa on sekä uusia tuttavuuksia että tuttuja kasvoja, kuten Ville Nieminen ja Tuukka Mäntylä.

Tappara julkisti tiedotustilaisuudessaan tehneensä sopimukset Ville Niemisen, Tuukka Mäntylän, Pekka Tuokkolan, Teemu Aallon, Markus Kankaanperän, Jesse Jyrkkiön, Jarno Koskirannan, Elmeri Kaksosen, Jarkko Malisen ja Chris Connollyn kanssa. Muut nimet lienevät SM-liigan seuraajille tuttuja, mutta amerikkalainen Connolly siirtyy Tampereelle Bostonin yliopistojoukkueesta.

Jatkosopimuksen Tapparasta saivat Otto Räty, Mikael Edelmann ja Olli Palola. Nestori Lähde on mukana try-out-sopimuksella.

Sen sijaan Jani Nieminen, Viktor Ekbom ja Tomi Pekkala saavat etsiä itselleen uudet työnantajat tulevaksi kaudeksi.


Pekka Tuokkola siirtyy Tapparan peräpään viimeiseksi lukoksi.
Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/

Valmennusryhmään leveyttä, kokemusta ja tietotaitoa

Tappara julkisti samalla myös valmennusjohtonsa. Päävalmentajaksi palaa Jukka Rautakorpi ja hän saa avukseen Jussi Tapolan, Aleksandr Barkov seniorin, Marko Ojasen sekä Petri Tuonosen. Barkovin roolina on vetää myös Tapparan Akatemiaa.

Päätoimisen valmennusviisikon lisäksi joukkueen valmennuksessa toimivat Jaakko Kailajärvi, Kimmo Vähä-Ruohola, Tomi Mäkelä ja Niilo Konttinen. Kailajärven ja Mäkelän tehtävänkuvaan kuuluu pelaajien voiman ja fysiikan kehittäminen, Vähä-Ruohola toimii luistelu- ja pelivalmentajana ja Konttinen psyykkisenä valmentajana. Vähä-Ruohola ja Mäkelä ovat mukana kesäharjoittelukauden ajan.

Lisäksi Tappara on vahvistanut pelaajarekrytointiaan palkkaamalla NHL-joukkue Florida Panthersin pelaajatarkkailijana toimivan Jari Kekäläisen pelaajakoordinaattorikseen.

Julkistettujen pelaajasopimusten myötä Tapparalla on 31 sopimusta, joista kolme maalivahtia, 11 puolustajaa ja 17 hyökkääjää.

» Lähetä palautetta toimitukselle