Tappajavirus vaarantaa naisten MM-kisat

MAAJOUKKUE / Uutinen
Naisleijonat päättivät ottaa aikalisän valmistautumisessaan Kiinassa pelattaviin lajin MM-kisoihin. Lähdön Kiinaan piti tapahtua tänään torstaina, mutta joukkue otti päävalmentaja Juhani Tammisen mukaan aikalisän. Samoihin aikoihin julkaistiin IIHF:n tiedote, jonka mukaan koko Naisten jääkiekon MM-kisat saatetaan jättää pelaamatta. Vaarallinen SARS-virus on aiheuttanut Kiinassa jo ainakin 31 kuolemantapausta.

-Tehtiin päätös ottaa kolmen päivän aikalisä ja jatkaa leirittämistä. Liitto on pitänyt kokouksen ja selkeä kanta on että palataan leirille koska tilanne Kiinassa on mikä se on, totesi päävalmentaja Juhani Tamminen Jatkoajalle.

Suomen naisleijonat eivät ole ainoa maailmanluokan instituutio joka varoo Kiinaan matkustamista. Aiemmin tänään tuli tieto myös rockyhtye Rolling Stonesin peruuntuneesta Hong Kongin konsertista.

Kansainvälisen Jääkiekkoliiton (IIHF) mukaan Kansainvälisen terveysjärjestön WHO:n raportti vaarantaa kokonaan Kiinassa pelattavat MM-kisat. Zürichissä Sveitsissä kokoontuu tänään IIHF:n päättävä elin jossa tehdään lopullinen päätös siitä pelataanko kisoja ollenkaan.

-Meillä on lentoliput varattuna sunnuntaille ja seuraamme tilannetta. Nyt etsimme kuumeisesti paikkaa jossa jatkamme maajoukkueleiriä, summaa Tamminen.

Jatkoaika seuraa tilannetta.

» Lähetä palautetta toimitukselle