Tampereella pelataan alkavalla kaudella myös Mestistä − Kooveen lisenssihakemus hyväksyttiin

MESTIS, Suomi-sarja / Uutinen
Kooveen nousujohteinen loppukausi avasi mahdollisuuden hakea Mestiksen sarjalisenssiä JHT:n kieltäydyttyä sarjapaikasta.
Kuva © Arno Hämäläinen
Espoo Unitedin konkurssin myötä syksyllä 2018 Mestiksen oli aloittamassa yksitoista joukkuetta. Jääkiekkoliiton päätettyä pitää joukkuemäärä 12:ssa ja Suomi-sarjan mestarin kieltäydyttyä sarjapaikasta avautui Kooveelle tilaisuus nousta ylempään sarjaan.

Maanantaina 14.5. Jääkiekkoliiton liittohallituksen palaverissa päätettiin, että myös alkava kausi 2018–2019 Mestiksessä pyritään pelaamaan 12 seuran voimin. 

Ensisijaisena mahdollisena nousijana oli JHT, joka voitti päättyneellä kaudella Suomi-sarjan mestaruuden. JHT päätyi kuitenkin 16.5. kieltäytymään tarjotusta sarjapaikasta. Kieltäytymisen taustalla oli Jatkoajan tietojen mukaan muun muassa taloudelliset syyt.

Toisena mahdollisena nousijana oli Suomi-sarjan kuudennelta sijalta tiensä Mestis-karsintoihin raivannut Tampereen Koovee, joka puolestaan tarttui tilaisuuteen hakea sarjalisenssiä ja nousta Mestikseen. Kooveen tavoitteena kuluneella kaudella oli sarjanousu karsintojen kautta, mutta Kokkolan Hermes osoittautui ottelusarjassa liian kovaksi palaksi.

Seura oli jo tehnyt valmisteluja mahdolliseen tilaisuuteensa hakea Mestis-lisenssiä, joten hakemista ei tarvinut pohtia. Ennakointi tuottikin toivotun tuloksen, vaikka lisenssikomitea vaati lisäselvityksiä ennen linsenssihakemuksen hyväksymistä. Torstaina 31.5. pidetyssä lisenssikomitean palaverissa päätettiin, että perinteikäs tamperelaisseura aloittaa ensi kauden aiempaa sarjatasoaan ylempänä.

Joukkueen kokoaminen on vielä kesken, mutta sarjanousun varmistuminen tullee nopeuttamaan lopun pelaajiston kasaamista. Joukkuettaan olkapäillään kannatelleen maalivahti Tomi Ristelin Koovee kiinnitti alkavalle kaudelle jo hyvissä ajoin tammikuussa.

Kooveen valmennustiimissä on ensi kaudella kokenut päävalmentaja Juha Pajuoja sekä valmentaja Mikko Manninen. Maalivahtivalmentajaksi nimettiin vielä viime kaudella Imatran Ketterässä torjunut Jere Myllyniemi.

Kooveen kotiottelut tullaan pelaamaan pääasiassa Hakametsän päähallissa Haka-1:ssä, mihin seura oli saanut luvat jo ennen lisenssin hakua. Tämä tarkoittaa, että otteluohjelmissa on hiukan järjestelemistä, kun samaisessa hallissa pelaavat myös Liiga-joukkueet Tappara ja Ilves. 

» Lähetä palautetta toimitukselle