Tampere Cup perjantaina: HIFK kellisti Pelicansin, Tappara kaatoi Ilveksen

LIIGA / Uutinen
Ilves ei pystynyt haastamaan nimivahvaa Tapparaa Tampere Cupissa.
Kuva © Jarno Hietanen

Tampere Cupin päiväottelussa kohtasivat Helsingin IFK ja Lahden Pelicans. Vaiheikkaassa ottelussa vihellettiin peräti 12 kaksiminuuttista ja yksi kymmenminuuttinen rangaistus.

HIFK hallitsi ottelua ensimmäiset puolitoista erää ja johti parhaimmillaan jo 1-3 ja 2-4, mutta Pelicans ei luovuttanut. Lahtelaisjoukkue esitti vahvan kirin ja pakotti HIFK:n jatkoajalle ylivoimaosumiensa turvin.

Jatkoajalla ratkaisijaksi nousi lopulta helsinkiläisjoukkueen Juha Jääskä, joka viimeisteli ottelun voittomaalin läpiajosta.

Tappara tylsytti Ilveksen

Viime kevään pudotuspeleissä Ilves ja Tappara tarjosivat hekumallisen puolivälieräsarjan, jota muistellaan Tampereella vielä pitkään.

Sen sijaan kauden 2017-18 ensimmäisestä paikallisottelusta ei voi sanoa samaa. Pelillinen anti jäi laihaksi ja ottelusta muodostui lopulta hallitsevan mestarijoukkueen Tapparan varsin yksipuolinen näytös.

− Tappara oli paljon vahvempi. Oltiin perässä ihan koko ajan, ei ollut voimaa haastaa Tapparaa tänään, Ilveksen päävalmentaja Karri Kivi totesi ottelun jälkeen.

Tapparasta maalinteossa kunnostautuivat Kristian Kuusela, Teemu Nurmi ja hyvällä liikkeellä säväyttänyt Otto Rauhala sekä uudet hankinnat Mikko Lehtonen ja Jarno Kärki. Ilveksen ainokaisen iski Julius Valtonen.

Näin ollen turnauksen voitosta mittelevät huomenna Tappara ja HIFK, kun taas himmeämpien sijojen kohtalo ratkeaa Ilveksen ja Pelicansin välisessä ottelussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle