Tampa Bay jatkaa voittamattomana

NHL / Uutinen
Philadelphia ja Atlanta kompuroivat NHL-kierroksella, joten vain Tampa Bay jatkaa puhtaalla pelillä. Suomalaisten yö oli totutusti vaisu, mutta kahden maalin ex-SM-liiga-pelaajakin nähtiin.

Kierroksen maalijuhla nähtiin Edmontonissa. Kauden ensimmäisissä peleissä maalinteko-ongelmista kärsinyt Oilers ampui neljä maalia, mutta St. Louis Blues ei ollut vieraskorea vaan iski kuusi kertaa. Oilers onnistui tekemään kuudella ensimmäisellä laukauksella kolme maalia. Tämä seurauksena Brent Johnson sai väistyä maalin suulta ja tilalle tuli voiton ratkaissut Chris Osgood. Myös Edmonton vaihtoi lopulta Tommy Salon tilalle Ty Conklinin, mutta se oli liian myöhäistä.

Tunnelmia

Oilers-Blues-pelin
jälkilöylyt [lue lisää]

Erikoista ottelussa oli se, että kaikilla kymmenellä maalilla oli eri tekijä. Ottelun pisterohmu olikin St. Louisin Chris Pronger kolmella syöttöpisteellä. Ottelusta lisää ohessa.

Strbak ja Cechmanek nöyryyttivät Philadelphiaa

Staples Centerissä Los Angelesissa paikallinen Kings päihitti Philadelphiasta tulleet vieraat puhtaasti 4-0. Ottelun sankari oli nollapelin pelannut entinen Flyers-vahti Roman Cechmanek, joka viime kauden päätteeksi sai potkut Philadelphiasta.

Tshekkivahdin tarvitsi tehdä vain 22 torjuntaa makoisan revanssin eteen. Kingsien maaleista vastasivat eurooppalaiset. SM-liigasta tuttu Martin Strbak iski kahdesti ja toinen tshekkipakki Jaroslav Modry kerran. Loppulukemat viimeisteli venäläläislaituri Alexander Frolov.

Cechamanek kiitti joukkuetta onnistumisestaan ja valmentaja Andy Murray puolestaan kehui veskarinsa. Illan toinen tähti oli Strbak, joka oli ilosta ymmällään.

- Ensimmäinen kotiotteluni. Ensimmäinen maali ja perään toinen. Olen todella iloinen, sai Strbak sanotuksi.

Cechmanekista ikäviä lausuntoja antanut Jeremy Roenick kehui entistä joukkuetoveriaan.

- Hän sai paljon paineita osakseen Philadelphiassa, sanaili Roencik, unohtaen, että oli itse yksi paineen kasaajista.

Vaisusti pelanneen Philadelphian kokoonpanosta puuttuivat Simon Gagne ja John LeClair. Joni Pitkänen teki tällä kertaa tilaa Chris Therienille. Isopalkkainen, penkkiä kauden alun kuluttanut Therien ei vakuuttanut. Myös Kingsien suomalaisvahvistus Esa Pirnes oli pois kokoonpanosta. Sen sijaan Sami Kapanen oli jäällä tehoin -2. Kalifornialaisilta puuttuu edelleen kentältä muunmuassa Jason Allison, Adam Deadmarsh, Mattias Norström ja Aaron Miller. Tästä huolimatta Kings on ehtinyt voittaa Philadelphian lisäksi mm. Ottawan.

Kubina kirjasi Atlantalle ensimmäisen tappion

Tampa Bay jatkaa edelleen voittokulkuaan kaadettuaan liigan toisen tähän asti tappiottoman joukkueen Atlanta Thrashersin jatkoajalla 3-2. Floridalaisten ratkaisija oli puolustaja Pavel Kubina, joka pääsi jatkoajalla alivoimalla yksin läpi ja hassutti Pasi Nurmisen. Hyvään vireeseen päässyt Cory Stillman vastasti Tampan maaleista varsinaisella peliajalla. Myös Atlantan maalintekijät olivat tuttuja nimiä tältä kaudelta, Ilja Kovaltsuk ja Marc Savard.

Stillmanin maalit syntyivät ylivoimalla. Ottelun tähti muistuttikin ottelun jälkeen ylivoiman tärkeydestä. Stillmanin maalit alusti Martin St. Louis. Atlantan henkisistä voimavaroista kertoo jotakin se, että joukkue nousi jälleen kerran sillasta taistelemaan voitosta. Kavennus 2-1 syntyi nimittäin ajassa 55.59. Tommi Santala pelasi jälleen mukavat 16 minuuttia ja voitti peräti 6/7 aloitusta.

Maalirajoitteisista Calgary parempi

St. Paulissa kotijoukkue Minnesota Wild kärsi tappion Calgary Flamesille maalein 2-3. Minnesota on voitoitta viidessä viime pelissään, kaikkiaan seitsemästä ottelusta voittoja on yksi. Flames-valmentaja Darry Sutter oli hajoittanut aneemisen ykköskentän ja tuuma toimi. Jarome Iginla ja tulokas Matthew Lombardi pelasivat yhdessä ja iskivät maalin mieheen. Sentterinä ketjussa viiletti Steven Reinprecht. Calgaryn kolmannen maalin iski Iginlan entinen ketjukaveri Dean McAmmond.

Maalinteko-ongelmista kärsivien joukkueiden kohtaaminen oli sellainen kuin odottaa saattoi. Molemmat joukkueet laukoivat vain reilut 20 kertaa. Calgaryn apuvalmentaja Jim Playfair kehui joukkueen taisteluhenkeä ja ylisti Matthew Lomabrdin otteita harjoitusleiristä alkaen. Minnesotan valmentaja Jacques Lemaire vaati joukkueeltaan entistä raivokkaampaa yritystä. Pientä lohtua valmentajalle toi Richard Parkin paluu jäille, mutta vastaavasti Sergei Zholtok kärsi huimauksesta ja lopetti pelin kesken. Hänet vietiin sairaalaan tarkempiin tutkimuksiin. Toni Lydman pelasi Flames-paidassa vajaat 22 minuuttia ja sai tehotilastoonsa saldoksi +1.

Boston hurjassa iskussa

Denverissäkin kotijoukkue kärsii tehottomuudesta. Kehnon avauspelin jälkeen vireeseen päässyt Boston Bruins haki pisteet Coloradosta maalein 4-1. Voiton arkkitehdit olivat kolme syöttöpistettä kasanneet Glen Murray ja Joe Thornton. Bostonin Murray ja Travis Green pelasivat samalla 800. NHL-pelinsä. Bostonin kuuden pelin vieraskiertue oli melkoinen menestys, sillä se otti yhdeksän pistettä 12 mahdollisesta ja pääsee kotiputkeen hyvillä mielin. Sen sijaan epätasaisesti pelaavalla Coloradolla on mietittävää.

Alex Tanguay vei kotijoukkueen johtoon reilun minuutin pelin jälkeen, mutta sen jälkeen ei Felix Potvinin yllättäminen onnistunut. Joe Sakic kommentoi joukkueensa epäonnistuvan joukkuepelissä ja sortuvan liian hienoihin kuvioihin. Coloradolle jäi jossiteltavaa. Sakic ampui kerran ylärimaan ja Paul Kariya sähläsi kaksi läpiajoa. Tämän lisäksi maalivahti David Aebischer rähmäsi yhden maalin antamalla syötön Joe Thorntonille.

Minuutin tehokuuri riitti Anaheimin ensivoittoon

Kevään Stanley Cup-finalisti Anaheim Mighty Ducks pääsi vihdoin tälläkin kaudella voiton makuun kaadettuaan Kalifornian jumbofinaalissa kotijoukkue San Jose Sharksin 2-0. Anaheimin maalia vartioi NHL:n sveitsiläsivahdeista Martin Gerber, ja hyvin vartioikin. San Jose laukoi 34 kutia kohti Gerberin vartioimaa kehikkoa. Andy MacDonald järjesteli sekä Sandis Ozolinshin että Petr Sykoran kauden avausmaalit.

Anaheimin päävalmentaja Mike Babcock perusteli kakkosmaalivahdin peluutusta sillä, että jotakin oli tehtävä kun joukkue hävisi otteluja, joita sen olisi Babcockin mukaan pitänyt voittaa. Jean-Sebastien Giguere päästi 4 ottelussa 11 maalia. Sergei Fedorov kiinnitti raportoijien huomion antamalla Sandis Ozolinshin maaliin nappisyötön vaikka Sharks-pakki Tom Preissing kaatoi hänet. Vain 68 sekuntia myöhemmin Sykora iski 2-0. Maalit syntivät ensimmäisen erän lopulla.

San Jose on maalannut kuudessa pelissä vain kahdeksan kertaa. Tätä manasi myös sentteri Vincent Damphousse. Damphoussen mukaan laukauksia tulee riittävästi, mutta viimeistely ontuu. Lääkkellä on kiire, sillä San Josen viiden pelin kotiputki uhkaa kuivua tuloksettomaksi, sillä kolmessa ensimmäisessä pelissä joukkue ei ole kyennyt voittoon.

» Lähetä palautetta toimitukselle